Održan drugi Samit žena lidera na Belom dvoru: "Žene menjaju svet"

25.06.2021

13:07

0

Krizni menadžment nam je u krvi i to smo svi pokazali u prošloj godini, rekla je ministarka trgovine Tatjana Matić koja je otvorila Samit

Održan drugi Samit žena lidera na Belom dvoru: "Žene menjaju svet"
Copyright Samit žena lidera; Foto: Promo/Samit žena lidera

Drugi Samit žena lidera pod nazivom “Žene menjaju svet“ okupio je juče na Belom dvoru više od 100 žena lidera kako iz privatnog tako i javnog sektora.

Događaj je otvorila Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije koja je ovom prilikom istakla da su čak i istraživanja Svetskog ekonomskog foruma pokazala da su i u godini pandemije žene podnele najveći teret, ali da su bile najhrabrije da se izbore sa svim izazovima.

Tatjana Matić; Foto: Promo/Samit žena lidera

– Žene su u prošloj godini imale mnogo više obaveza i izazova, ali su pokazale da u sebi imaju taj urođeni instinkt da nađu rešenje za svaki izazov i da se sa lakoćom nose sa svakom teškom situacijom. Ovaj Samit je podrška liderkama i naravno liderima da nastavimo da stvaramo i radimo još bolje. Mislim da nam je krizni menadžment u krvi i to smo svi pokazali u prošloj godini izborivši se sa svim problemima i verujem da je ovo godina uspeha i godina žena – izjavila je Tatjana Matić.

Na Samitu su održana i dva panela na kome su svoje iskustvo podelile uspešne žene koje su se u svom poslovnom razvoju često susretale sa izazovima tema kao što su: “Žene lideri današnjice“ i “Važnost ličnog brendinga u poslovanju“.

Drudi Samit zena lidera; Foto: Promo/Samit žena lidera

U okviru panela “Žene lideri današnjice“ govorila je Maja Zelihić, Fulbrajt specijalista i prodekan za napredne studije Forbsovog koledža za biznis i tehnologiju, Arizona USA, Marijana Vasilescu, predsednica IO Sberbank Srbija i Jelena Ječmenić, direktor za globalna partnerstva kompanije Comtrade, Natali Delić direktor Direkcije za strategiju i digital Telekoma Srbije.

Pročitajte još

Na panelu “Važnost ličnog brendinga u poslovanju“ govorila je Ana Mirković suosnivač Instituta za digitalne komunikacije, Dina Janevski Farčić, viši potpredsednik za Marketing kompanije Centili i Tamara Jokanović, generalna direktorka agencije za integrisane komunikacije Represent Communications.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike