Ministarstvo prodaje „Krušik Plastiku“

30.06.2021

10:47 >> 11:05

0

Fabrika iz Osečine ponuđena na javnoj prodaji za 5,7 miliona evra

Ministarstvo prodaje „Krušik Plastiku“
Copyright Screenshot: Krušik Plastika Osečina

Ministarstvo privrede oglasilo je prodaju kapitala firme „Krušik Plastika“ iz Osečine, a početna cena iznosi 5,7 miliona evra.

Republika Srbija vlasnik je 66,1 posto akcija, Registar akcija i udela – 20,4 posto, republički Fond za razvoj osam posto akcija, a akcionari su PIO fond u procentu od 2,1 i Akcionarski fond sa jedan posto akcija.

„Krušik Plastika“ procenjena je na 5,9 miliona evra, a zainteresovana lica prijave za učešće u postupku prodaje kapitala sa ponudom mogu podneti do 16. avgusta.

Otvaranje ponuda zakazano je za 17. avgust.

Ova fabrika je, prema navodima sa veb-sajta, osvojili široku paletu proizvoda za potrebe skoro svih privrednih delatnosti kao što su: građevinska, hemijska, prehrambena, automobilska i industrija naoružanja i vojne opreme, zatim poljoprivreda, prerada otpadnih voda, proizvodnja električnih aparata, ambalaže, sanitarija i delova za pokućstvo.

Pročitajte još:

Svoje proizvode izvoze u sve zemlje regiona (Jugoistočna Evropa) kao i na tržišta Zapadne Evrope, pre svega Austrije, Belgije i Norveške, a kao komponente uređaja drugih prošzviđača u oko 50 država širom sveta, uključujući SAD i Rusiju.

Preduzeće poseduje sertifikate za sistem upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015 i SORS 9000/14, kao i sertifikat ISO 14001:2015.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike