Momirović: Novim putevima i prugama povezujemo region sa Evropskom unijom

07.07.2021

18:10 >> 07:46

0

Autor: M. I.

Ministar Momirović uputio je poziv svim prisutnim ministrima i predstavnicima EU da 13. septembra uzmu učešće na Western Balkans Rail Summit 2021

Momirović: Novim putevima i prugama povezujemo region sa Evropskom unijom
Copyright Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Naša posvećenost izgradnji putne i železničke infrastrukture je ogromna, jer želimo da se dodatno povežemo sa partnerima u regionu i dalje sa državama članicama EU, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas na Ministarskom sastanku o prekograničnoj povezanosti Evropske unije i Zapadnog Balkana koji se održava u Sloveniji na Brdu kod Kranja.

– Došli smo do zajedničkog zaključka da čekanja na granicama izuzetno negativno utiču ne samo na saobraćaj i transport, već i na ekonomije zemalja Zapadnog Balkana, povezanost i unapređenje naših odnosa. Usaglasili smo se oko toga i dogovorili korake koji će dovesti do relaksacije graničnih prelazaka – izjavio je ministar Momirović.

pročitajte još:

Ministar Momirović uputio je poziv svim prisutnim ministrima i predstavnicima EU da 13. septembra uzmu učešće na „Western Balkans Rail Summit 2021“. kada će Beograd postati železnički centar Evrope. Na Ministarskom sastanku o prekograničnoj povezanosti EU i Zapadnog Balkana učestvuju i ministri transporta zapadnobalkanske šestorke, kao i resorni ministri država članica EU.

– Današnji Ministarski sastanak o prekograničnoj povezanosti Evropske unije i Zapadnog Balkana prilika je da sa kolegama ministrima, predstavnicima država članica Evropske unije, razgovaram o dodatnim unapređenjima regionalne transportne mreže i saobraćajnom povezivanju Zapadnog Balkana sa EU – istakao je Momirović.

Ministarski sastanak o prekograničnoj povezanosti Evropske unije i Zapadnog Balkana održava se u svetlu slovenačkog predsedavanja Savetu Evropske unije. Na sastanku je bilo govora o prekograničnoj povezanosti između Evropske unije i Zapadnog Balkana, kao i o rešenjima koja će dovesti do poboljšanja upravljanja na granicama i smanjenja kolona vozila na graničnim prelazima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike