Lučić: Srpski TAG uređaj dostupan u svim poslovnicama mts-a u zemlji i dijaspori!

05.06.2024

12:24

0

Lučić je istakao da očekuje da će uskoro srpskim tagom moći da se plaća putarina i kroz Hrvatsku i druge zemlje

Lučić: Srpski TAG uređaj dostupan u svim poslovnicama mts-a u zemlji i dijaspori!
Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbije - Copyright TV Arena sport

Generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić izjavio je danas da građani u svim poslovnicama te kompanije u zemlji i u dijaspori mogu da kupe srpski TAG uređaj za plaćanje putarine na auto-putevima kroz Srbiju i Severnu Makedoniju, a od danas i kroz Crnu Goru.

On je gostujući na TV Prva rekao da je prodaja ovog uređaja u svim mts poslovnicama počela 1. juna i da očekuje da će uskoro srpskim tagom moći da se plaća putarina i kroz Hrvatsku i druge zemlje.

Lučić je najavio i da se očekuje da će Skupština akcionara Telekoma Srbije do kraja juna doneti odluku o isplati dividendi u vrednosti od 6,7 milijardi dinara akcionarima i da će oni novac dobiti u decembru. Prema njegovim rečima, Telekom Srbije je prošle godine imao izvanredne rezultate i prihodi su dostigli 230,7 milijardi dinara što je za 41 odsto više nego 2022. godine.

Telekom Srbija
 

Prvi put je na nivou Telekom Srbija grupe, kako je istakao ostvarena dobit EBITDA prešla milijardu evra i za 80 odsto je veća nego 2022. godine, dok je neto dobit rekordnih 49 milijardi dinara. Lučić je naveo i da je značajno povećan broj korisnika mobilne telefonije, interneta i multimedije, kao i da je grupa ostvarila zacrtane ciljeve iz strategije razvoja, koji podrazumevaju prihod veći od dve milijarde i operativni profit iznad milijardu evra.

- Telekom Srbiju čeka izuzetno dobra budućnost. Raste broj korisnika iz dana u dan i to je najveći uspeh - naglasio je generalni direktor Telekoma.

On je dodao da je potvrda koliko je kompanija stabilna i to što je u vreme najveće finansijske krize kada su banke bile oprezne uspostavila saradnju sa nekoliko svetskih finansijskih institucija.

Lučić je naveo i da Telekom trenutno pregovara i sa američkom EXIM bankom i da će biti prvi operator u Evropi, a možda i na svetu koji će dobiti podršku ove velike institucije za budući razvoj.

Prema njegovim rečima, postojeći ugovori koje Telekom ima sa međunarodnim finansijskim institucijama, ali i budući, trebalo bi da dodatno ubrzaju i olakšaju implementaciju 5G mreže. On je naglasio i da je siguran da će Srbija do Ekspa 2027. biti spremna za 5G mrežu sa raznim servisima zasnovanim na toj tehnologiji.

Lučić je pozvao i mlade ljude da se bave veštačkom inteligencijom jer, kako je naglasio tu postoji niz ideja i to će biti osnova razvoja čitavog industrijskog sveta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike