Među 10 najboljih zemalja za rad na daljinu i jedna s istoka Evrope

05.01.2024

09:19

0

Autor: R.B.

Novi izveštaj platforme za sajber bezbednost „Nordlaier“ analizirao je gde su najbolja mesta na svetu za rad na daljinu

Među 10 najboljih zemalja za rad na daljinu i jedna s istoka Evrope
Ilustracija - Copyright Profimedia

Evropa dominira u svetu u izboru najboljih mesta za rad na daljinu, kaže analiza platforme za sajber bezbednost „Nordlaier“. Ne samo da drži prvih deset mesta, već se evropske zemlje nalaze i među najboljima za obavljane posla na daljinu u prvoj polovini analiziranih zemalja sveta, piše „Afrika njuiz“.

Globalni indeks rada na daljinu za 2023. analizirao je podatke iz 108 zemalja i dao im ocene za "rad od kuće" na osnovu kriterijuma među kojima su pristup stabilnoj i brzoj internet vezi, socijalno-ekonomske beneficije poput zdravstvene zaštite, kao i zaštita ljudskih prava.

Danska je na prvom mestu u celini kada su uzeti rezultati iz četiri ključne kategorije – sajber bezbednost, digitalna i fizička infrastruktura, socijalna bezbednost i ekonomska bezbednost. Posle Danske slede Holandija, Nemačka, Španija, Portugalija, Švedska, zatim napredne baltičke zemlje bivšeg SSSR-a Estonija i Litvanija, a uz donedavnog digitalnog tigra Irsku, tu se našla i jedna zemlja Istočne Evrope - Slovačka, prenosi beogradska „Politika“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike