Microsoft kupio srpsku firmu Peer5: Video uživo za dva miliona istovremenih korisnika

15.08.2021

21:10 >> 04:23

0

Peer5 razvija platformu za optimizaciju upotrebe propusnog opsega putem mrežne tehnologije

Microsoft kupio srpsku firmu Peer5: Video uživo za dva miliona istovremenih korisnika
Copyright Profimedia

Kompanija Microsoft je objavila da je kupila firmu Peer5, čiji je vlasnik Srbin. Ova firma se bavi prenosom video poziva uživo i kada je na mreži do dva miliona ljudi.

Peer5 razvija platformu za optimizaciju upotrebe propusnog opsega putem mrežne tehnologije. Uslovi kupovine nisu obelodanjeni, ali Microsoft je rekao da će koristiti usluge Peer5 za poboljšanje video prenosa uživo u Microsoft Teams -u.

Kompanije se sve više oslanjaju na striming radi interakcije sa svojom radnom snagom i upravljanjanjihovim radom. Od obuka širom kompanije do sastanaka i gradskih opština, emitovanje postaje kritično za angažovanje zaposlenih. Zaista, kako prenos uživo postaje sve češći na radnom mestu, velike organizacije se okreću rešenjima za striming video zapisa svih onih koji su zaposleni u nekom preduzeću.

Profimedia

Peer5 isporučuje viskokvalitetan video zapis uživo

Peer5 se fokusira na tehnologiju koja podržava ove vrste streaming rešenja. Kompanija, koja je osnovana 2012. godine, upravlja najvećom svetskom mrežom za isporuku sadržaja.

-Pošto je Microsoft Teams postao primarna platforma za komunikaciju i saradnju za mnoge naše klijente, zatražili su od nas integrisanija rešenja za velike sastanke i virtuelne događaje“, napisala je na svom blogu GM Nikol Herskovic.  -Peer5 proširuje našu sposobnost za isporuku sigurnog, visokokvalitetnog video zapisa uživo velikih razmera sa optimizovanim mrežnim performansama u timovima.

Profimedia

Šta može eCDN

Peer5 isporučuje takozvanu mrežu za emitovanje sadržaja u firmama (eCDN). Ukratko, eCDN -ovi mogu ublažiti zagušenja u korporativnim mrežama kako bi pružili poboljšani video streaming i emitovanje za široku publiku zaposlenih.

Pre kupovine, Peer5, koji je prikupio 3,5 miliona dolara  kapitala od FG Angels i drugih investitora, tvrdio je da je pokretao događaje uživo sa čak dva miliona istovremenih korisnika. Pokretački proizvod do sada je koristilo više od milijardu korisnika.

-Kada veliki broj zaposlenih strimuje istovremeno, mreža postaje zagušena. Naša tehnologija rešava ovaj problem na najefikasniji mogući način, bez promene postojeće mrežne infrastrukture  – rekao je Hadar Veis iz Peer5 -a u saopštenju. -Peer5 je integrisan zajedno sa video plejerom tako da je trenutno omogućen za svakog zaposlenog u preduzeću.

Peer5 tehnologija ne zahteva instalaciju na mašinama krajnjih tačaka i može se primeniti bez promena u fizičkoj mrežnoj infrastrukturi.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike