Ovo su tri najjeftinije banje u Srbiji! Noćenje i za 700 dinara, leče niz bolesti, a jedna je jedinstvena

19.10.2023

16:23

0

Raznovrstan spisak banja u Srbiji pruža mogućnosti za svakoga, u skladu sa ličnim potrebama, dok su cene smeštaja pristupačne svačijem džepu

Ovo su tri najjeftinije banje u Srbiji! Noćenje i za 700 dinara, leče niz bolesti, a jedna je jedinstvena
Ilustracija - Copyright Profimedia

Lukovska banja, Sijarinska banja i Pribojska banja su se našle u najužem izboru nejjeftinijih banja u Srbiji.

U poslednje vreme, banje u Srbiji beleže porast popularnosti među građanima koji sve više biraju ove destinacije za svoje slobodne dane. Raznovrstan spisak banja u Srbiji pruža mogućnosti za svakoga, u skladu sa ličnim potrebama, dok su cene smeštaja pristupačne svačijem džepu.

A ovo su top tri najefitinije banje u Srbiji:

Lukovska banja

Smestivši se na istočnim padinama Kopanika, Lukovska banja se ističe među banjama u Srbiji po bogatstvu svojih lekovitih izvora. Ovaj dragulj lečenja smešten je na jugu Srbije, udaljen 300 kilometara od Beograda.

Lukovska banja u Srbiji privlači sve veći broj posetilaca, a razlog za to je više nego očigledan - noćenje u neposrednoj blizini banje može se naći za svega pet evra. Vlasnik ističe da se radi o privatnom smeštaju u Lukovskoj banji, gde gostima po ovoj izuzetno pristupačnoj ceni stoji na raspolaganju čak 12 novoizgrađenih dvokrevetnih soba smeštenih na dva nivoa.

Profimedia
 

Svaki nivo objekta ima zajednički dnevni boravak i kuhinju, pružajući dodatnu udobnost gostima. Svaka soba je opremljena sopstvenim kupatilom, kablovskom TV, Internetom i podnim grejanjem za potpuni komfor. Uz sve ovo, objekat obezbeđuje i parking za goste koji dolaze sopstvenim automobilom.

Lukovska Banja je prepoznata kao uspešno mesto za lečenje niza zdravstvenih tegoba:

Problemi sa krvnim sudovima
Bolesti mokraćnih kanala, bešike i problema sa bubrezima
Svi oblici reume i reumatskih oboljenja
Problemi sa krvnim pritiskom

Sijarinska banja

Sijarinska banja je jedna od najjeftinijih banja u Srbiji, i baš u ovoj banji pronašli smo oglas gde se smeštaj izadaje za samo 300 dinara po osobi za jednu noć. Sijarinska banja je jedinstvena je u Evropi po termalnim izvorima tople vode.

Noćenje u ovoj banji može se naći po dosta povoljnim cenama. Tokom listanja oglasa, naišli smo na jedan gde se izdaje apartman za 14 evra po osobi. U opisu oglasa stoji da se aprtman nalazi u blizini banje, od nje je udaljen svega 500 metara. Gostima su od dodatne opreme na raspolaganju internet, TV, pokrivači, posteljina...

Profimedia
 

Jedan od oglasa nas je iznenadio. Sobe za izdavanje u Sijarinskoj banji koja se nalazi 100 metara od gejzira je samo 500 dinara po osobi, a na raspolaganju su vam tri dvokrevetne sobe, terasa, kupatilo.

Iako ste milsli da je 500 dinara previše jeftino, pronašli smo još jedan oglas gde je cena noćenja, verovali ili ne, 300 dinara. Smeštaj se nalazi na samo 150 metara od hotela i gejzira, a isto toliko i od olimpijskog bazena.

Bolesti koje se leče i tretiraju u banji su:

Problemi sa kičmom i leđima
Više vrsta reumatizma
Ostala oboljenja koštano-mišićnog sistema
Ginekološki problemi
Bolesti pluća i ostalih disajnih organa
Konjuktivitis
Šećerna bolest
Anemija
Neki oblici neuroze i stanja psihofizičke iscrpljenosti organizma
Bolesti bubrega i mokraćnih puteva
Bolesti žuči, žučnih puteva, pankreasa i jetre
Bolesti digestivnog trakta
Kožna oboljenja

Pribojska banja

Pribojska banja, iako još uvek nije iskoristila puni potencijal, na dobrom je putu da se uskoro izdigne na sam vrh u posećenosti, posebno po ceni smeštaja koje se kreće od 1.000 dinara za dve osobe.

Pribojska banja udaljena je od Beograda 280 kilometara. Smeštena je na jugozapadu Srbije, u centralnom delu opštine Priboj, po kojoj je i dobila naziv, i leži na skoro 550 metara nadmorske visine. Okružena planinama, jedna je od najlepših banja u Srbiji.

Cene smeštaja kreću se od 1.000 dinara, koliko košta jedno noćenje u dvokrevetnoj sobi za dve osobe, sa pogledom na prelepu prirodu sa velike terase. Delux sobe, kako ih vlasnici opisuju u ovoj banji, koštaju nekoliko evra više. Tačnije, za 15 evra može se iznajmiti dvokrevetna soba, ali su turistima za taj novac na raspolaganju i soba za rekreaciju i zatvoreni bazen.

Ceo apartman od 45 kvadrata u ovoj banji može se iznajmiti za 30 evra, a prema navodima vlasnika, smeštajna jedinica za tu cenu može da ugosti tri osobe, a za samo 1.000 dinara više na maloj udaljenosti od banje može se iznajmiti cela vikendica ili ceo stan.

Šta se leči u Pribojskoj banji:

Hronični zglobni i vanzglobni reumatizam
Oboljenja perifernih nerava
Postraumatska stanja
Oboljenja kičmenog stubla
Poremećaji periferne cirkulacije
Ginekološka oboljenja
Bolesti organа za varenje

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike