Let do Grčke avionom za samo 16 evra! Otkrijte destinacije koje možete posetiti sa popularnog aerodroma u Srbiji, bez gužvi i kašnjenja

14.07.2023

21:00

0

Zahvaljujući niskim tarifama low-cost avio-kompanija, putnici iz Niša mogu putovati do omiljenih grčkih ostrva i primorskih gradova po vrlo pristupačnim cenama

Let do Grčke avionom za samo 16 evra! Otkrijte destinacije koje možete posetiti sa popularnog aerodroma u Srbiji, bez gužvi i kašnjenja
Aerodrom - Copyright Profimedia

Niški aerodrom koji postaje sve popularniji među putnicima, pruža priliku da se do Grčke stigne jednostavno i ekonomično. Zahvaljujući niskim tarifama low-cost avio-kompanija, putnici iz Niša mogu putovati do omiljenih grčkih ostrva i primorskih gradova po vrlo pristupačnim cenama, izbegavajući gužve i kašnjenja koja se ponekad dešavaju na beogradskom aerodromu.

Tokom jula i avgusta, putnici mogu doći do Krfa iz Niša za svega 22 evra u jednom pravcu, dok povratna karta košta najviše oko 50 evra.

U septembru, cene su još povoljnije, sa jednosmernom kartom počevši od 16 evra.

Iako je poznato da je najbolje rezervisati avio-karte mesecima unapred, čak i oni koji se odluče za last-minute putovanje mogu pronaći povoljne opcije. Trenutne cene avio-karata iz Niša do Krfa variraju od 22 do 47 evra u zavisnosti od datuma putovanja, dok su povratne karte nešto skuplje, krećući se od 30 evra pa naviše.

U avgustu, putnici mogu leteti iz Niša do Krfa po ceni od 20 evra ili nešto više, uz mogućnost povratne karte za oko 50 evra ako pažljivo isplaniraju datume putovanja.

Profimedia
 

Takođe, i septembar je popularan među putnicima koji žele da izbegnu gužvu i vrućine. U ovom periodu, avio-karte low-cost kompanija mogu se naći po ceni od 16 evra u jednom pravcu, dok je povratna karta dostupna po ceni od oko 40 evra.

Važno je napomenuti da se kod jeftinih letova obično dozvoljava samo ručni prtljag, ali za dodatnu doplatu od oko 30 evra moguće je poneti i kofer od 20 kilograma.

Putnici iz Niša imaju privilegiju da iskoriste ove povoljne tarife i uživaju u letnjem odmoru na grčkim plažama. Aerodrom u Nišu postaje sve atraktivnija opcija za putovanje ka omiljenim destinacijama, obezbeđujući ekonomičan i udoban put do željenog odredišta.

Letovališta u blizini Krfa

Venecijanska arhitektura, uske kaldrmisane ulice i živopisni trgovi čine Krf neodoljivom destinacijom koju turisti posećuju tokom cele godine. Ovo prelepo grčko ostrvo takođe je dom najpoznatijih letovališta koja pružaju raznolike mogućnosti za odmor.

Paleokastrica se ističe po svojim predivnim peščanim plažama, kristalno čistom moru i spektakularnim pejzažima. Ovo letovalište privlači posetioce željne opuštanja u prirodnom okruženju.

Ipsos je živahno letovalište na udaljenosti od 15 kilometara od grada Krf. Ovo je jedno od najrazvijenijih turističkih mesta na ostrvu, koje posebno privlači mlade i energične posetioce. Ipsos je poznat po svojoj dugoj peščanoj plaži, brojnim barovima, restoranima i uzbudljivom noćnom provodu.

Foto: Pixabay
 

Dasija je još jedno popularno letovalište smešteno na istočnoj obali Krfa. Ovde se mogu naći široke peščane plaže i obilje mogućnosti za rekreaciju. Dasija je omiljena destinacija među turistima iz Srbije.

Sidari, smešten na severnoj obali Krfa, takođe je vrlo poznato letovalište koje često biraju porodice i parovi koji traže mir i opuštajuću atmosferu. Sidari se izdvaja po svojim prirodnim stenama koje oblikuju neobične pećine i kanjone, kao i prelepim plažama.

Sva ova letovališta na Krfu pružaju raznovrsne mogućnosti za uživanje u grčkom letovanju, svako sa svojim jedinstvenim karakteristikama i privlačnostima. Ostrvo je raj za turiste koji žele da istraže lepote Mediterana i uživaju u opuštajućem odmoru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike