Zorana Mihajlović: Uskoro kreće gradnja poslednje deonice obilaznice oko Beograda

17.09.2020

14:10

0

Ministarka danas održala sastanak sa generalnim direktorom kineske kompanije Pauer Čajna i direktorom azerbejdžanske firme Azvirt

Zorana Mihajlović: Uskoro kreće gradnja poslednje deonice obilaznice oko Beograda
Copyright Tanjug/ MGSI/Zoran Petrović

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da se pregovara o izgradnji poslednje deonice obilaznice oko Beograda. Mihajlović je danas održala sastanak sa generalnim direktorom kineske kompanije “Pauer Čajna” Jang Boom i direktorom azerbejdžanske kompanije “Azvirt” Ahmetom Muratom Turkogluom o nastavku izgradnje obilaznice oko Beograda od Bubanj potoka do Pančeva (sektor C).

Kako je saopštilo Ministarstvo, Mihajlović je istakla da je plan da se, po završetku radova na izgradnji sektora B, započne izgradnja i poslednje deonice, što će doprineti potpunom završetku drumsko-železničke obilaznice oko Beograda.

– Ovo je veoma važan projekat za državu na čiji završetak smo čekali decenijama – rekla je Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović sastala se sa direktorom “Čajna rejlvejl”; Tanjug

Kako je navela, završetak obilaznice podrazumeva izmeštanje teretnog saobraćaja iz centra grada, unapređenje bezbednosti saobraćaja, kao i dalji privredni rast zbog razvoja novih industrijskih zona u pojasu obilaznice.

– Očekujem da se u najskorijem roku zatvore pregovori u vezi sa tehničkim rešenjem i vrednosti projekta i pristupi potpisivanju komercijalnog ugovora – rekla je Mihajlovićeva.

Direktori “Pauer Čajne” i „Azvirta” izrazili su spremnost da nastave saradnju na izgradnji sektora C obilaznice, kao i da pregovore o ceni privedu kraju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike