Predsednik Vučić: Za četiri godine stizaćemo do Niša za 90 minuta, Prokop gotov 20. oktobra

28.02.2023

13:34

0

Predsednik je rekao da mora da se razmišlja i o deonici Valjevo-Vrbnica u dužini od 209 kilometara do crnogorske granice

Predsednik Vučić: Za četiri godine stizaćemo do Niša za 90 minuta, Prokop gotov 20. oktobra
Voz/Ilustracija - Copyright Pixabay

Pruga Beograd-Niš biće gotova u potpunosti do 2027. godine, a do tada idemo po sekcijama, pa će se do Velike Plane stizati za 20 minuta, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je naglasio da će stanična zgrada Prokop biti završena do 20. oktobra - Dana oslobođenja Beograda.

-Za četri godine eto nas za sat i po od Beograd do Niša", rekao je novinarima predsednik Srbije nakon što je potpisan ugovor za prvu tranša investicionog granta za izgradnju brze pruge Beograd-Niš u okviru finansijskog paketa za železnički Koridor 10.

-Stanična zgrada biće završena do 20. oktobra. Za Dan oslobođenja Beograda otvaramo staničnu zgradu Prokop - velelepnu zgradu koja će imati top restorane - rekao je Vučić i naglasio da će velike i moće firme tu otovirti svoj prostor i naglasio da će taj deo grada postati moćan kao i Beograd na vodi te da će se te dve celine zajedno širiti ka sajmu, čuvajući Halu jedan, koja će biti zaštićena.

Predsednik je to rekao na pitanje kada će biti završen Prokop i koliki je to značaj za građane i železnicu i kakva su ulaganja planirana u železničku infrastrukturu.

-Nova autobuska stanica na 20.000 kvadata, biće velelepna, čudesna uz sve će povećati i cenu kvadrata u tom delu Novog Beograda", rekao je predsednik i dodao da će ona biti do kraja izgrađena do 2024. a da će biti otvorena za nekoliko meseci.

Predsednik je rekao da mora da se razmišlja i o deonici Valjevo-Vrbnica u dužini od 209 kilometara do crnogorske granice.

Dodao je da su Evropljani zainteresovani za tu deonicu, za koju je ranije pregovarano sa Rusima.

-Biće teška utakmica, moramo da vidimo šta je najbolje za nas, ali mislim da je teško od bilo ko od Evorpljana može da da bolje uslove", rekao je predsednik i naglasio da je pomoć EU od 610 miliona od ogromne pomoći za Srbiju.

Cilj je da se dodatno popravlja prema Vršcu, prema Kikindi, radi prema Somboru, Stalaću. Kraljevo mora da se uradi, jer je sve to jako važno, kada dođete u Đunis da se ide ka Nišu i Kraljevu. To će nam biti odlična veza sa Kraljevom, što nam je važno za kargo saobraćaj, rekao je predsednik.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike