Novi Generator ZERO 2023 konkurs: Nagrade za inovativna rešenja za smanjenje karbonskog otiska

01.02.2023 | 13:51

Autor: 24sedam

OTP banka poziva inovatore, startape, mikro, mala, srednja i socijalna preduzeća, kao i organizacije civilnog društva da se prijave na konkurs do 15. marta

Copyright Pixabay

OTP banka je pokrenula novi ciklus Generator ZERO 2023 konkursa sa ciljem da podrži rešenja koja doprinose smanjenju karbonskog otiska i rastu zelene ekonomije. Banka poziva inovatore, startape, mikro, mala, srednja i socijalna preduzeća, kao i organizacije civilnog društva (koja nisu korisnici budžetskih sredstava) da se prijave na sajtu www.generator.rs do 15. marta sa inovativnim projektima ili rešenjima.

Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora i CEO OTP banke istakao je da upravo Generator ZERO najbolje oslikava stratešku opredeljenost banke ka održivom poslovanju i inovativnom razmišljanju u smeru razvoja zelene ekonomije, čime je opravdano tokom sedam godina postao jedan od najvažnijih projekata OTP banke.

24sedam/Promo/Monika Pavlović
Predrag Mihajlović, predsednik IO i CEO OTP banke

- Generator je posebno važan za nas jer doprinosi razvoju inovativne kulture i većoj održivosti u poslovanju, pokreće nas da budemo agilni, proaktivni i da idemo u korak sa izazovima. Prepoznajemo gde je neophodna naša uključenost i momentalno delovanje, a to su klimatske promene, zaštita životne sredine i razvoj cirkularne ekonomije. Zbog toga, naš protekli i ovogodišnji Generator ZERO posvećujemo istoj temi, sa željom da u zemlji inovatora omogućimo platformu za predstavljanje rešenja onima koji sa nama žele da koračaju ka zelenoj budućnosti - poručio je Mihajlović.

Vuk Kosovac, član IO za poslove sa stanovništvom i razvoj digitala OTP banke i ujedno predsednik Velikog žirija konkursa Generator ZERO, podsetio je da je ovaj projekat pokrenut još 2017. godine i istakao da su teme za svaki ciklus situaciono birane, odnosno spram njihovog značaja za društvo i ekonomiju, kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou.

- Ponosni smo na odziv i broj prijavljenih projekata u prethodnim ciklusima, ali pre svega na kvalitet rešenja koja smo dobijali. Ono što je izdvojilo prethodni konkurs je da je broj i kvalitet prijavljenih projekata bio na apsolutno najvećem nivou do sada. Ta činjenica nam je pokazala da je ova tema i inspirativna a i da ima i veliki broj timova i kompanija koje na njega mogu jako kvalitetno da odgovore i to je razlog zašto ga ponavljamo i ove godine - rekao je Kosovac.  

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam