Mask sada i direktor Tvitera: Nastavlja se pretumbavanje

01.11.2022 | 08:06

Američki milijarder i i vlasnik „Spejs eksa“ i „Tesla Motors“, Ilon Mask, imenovao je sebe za novog generalnog direktora „Tvitera“

Copyright Profimedia

Nakon što je raspustio bord direktora kompanije „Tviter“, koja upravlja istoimenom društvenom mrežom, Ilon Maske se proglasio direktorom i najavio nova restrukturisanja.

Američki list“ Vašington Post“ javio je, pozivajući se na izvore bliske Masku, da njegov tim planira otpuštanju oko 25 odsto radnika u prvom krugu restruktuiranja.

Slavni advokat Aleks Spiro, dugogodišnji Maskov pravni zastupnik, vodio je razgovore o predstojećim otpuštanjima radnih mesta, piše dnenvik.

Nakon što je prošle nedelje preuzeo kontrolu nad „Tviterom“, Mask je otpustio najviše rukovodioce kompanije, uključujući izvršnog direktora Paraga Agravala, šefa finansija Neda Segala i šefa pravnih poslova i politike Vijaia Gaddea.

Musk je raspustio i Upravni odbor i imenovao sebe za jedinog člana odbora, navedeno je u podnesku američkoj Komisiji za hartije od vrednosti.

Mask je kasnije u objavi na „Tviteru“ napisao da je raspuštanje odbora bilo "samo privremeno".
Vlasnik „Tesla Motorsa“ je prethodno svojom „CV-ju“ na mreži dodao funkciju „Glavni Tviteraš“ (čief tvit), aludirajući na svoju novu ulogu u kompaniji.

Mask je prošle sedmice preuzeo kontrolu nad ovom društvenom mrežom za više od 44 milijarde dolara.

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug