Mihajlovićeva: Reformisanje Srbijagasa je pitanje budućnosti gasnog sektora

24.12.2020

10:06 >> 10:19

0

Cilj tih promena jeste stvaranje jakog i uspešnog preduzeća i usklađivanje poslovanja gasnih kompanija sa Zakonom o energetici

Mihajlovićeva: Reformisanje Srbijagasa je pitanje budućnosti gasnog sektora
Copyright Srbijagas.com

Reformisanje Srbijagasa je pitanje budućnosti gasnog sektora, a ne bilo koje ličnosti, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Cilj tih promena jeste stvaranje jakog i uspešnog preduzeća i usklađivanje poslovanja gasnih kompanija sa Zakonom o energetici, rekla je Mihajlović.

“Suština je da li želimo uspešno i jako preduzeće ili hoćemo direktora koji ima 40 puta veća primanja od prosečne plate u Srbiji i na to dodaje 13. platu koja je deset puta veća od jednokratne pomoći za zdravstvene radnike koji se svakodnevno bore za zdravlje i živote zaraženih korona virusom. I nije samo stvar u platama, već imamo i važne investicije koje kasne, ili realizovanje neisplativih investicija”, rekla je ona za Hepi, saopštilo je ministrstvo.

pročitajte još

Podseća da je vlada donela plan reorganizacije i da je zato formirana radnu grupu za sprovođenje tog plana koju će voditi pomoćnik ministra.

Prisustvo prvom sastanku potvrdio i direktor Srbijagasa, dodala je ministarka Mihajlović.

Ona je naglasila da je svima u interesu da Srbijagas posluje efikasnije i da država sve vreme stoji iza Srbijagasa, o čemu govori činjenica da je prošle godine prihvatila 1,2 milijarde evra duga ove kompanije.

“Nije tačno ni ono što neki tvrde da odvajanje delatnosti vodi povećanju cena. Naprotiv, ono može da znači i niže cene, pre svega za industriju, koja trenutno plaća visoku cenu gasa, ali i niže cene za domaćinstva”, kaže Mihajlović.

Objasnila je da se kroz reorganizaciju Srbijagasa mora rešiti i problem preduzeća Transportgas i Distribucijagas Srbija koja trenutno nemaju licencu za delatnosti koje obavljaju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike