Nova filozofija Vlade: Privrednici na čelu dva ministarstva

26.10.2020

15:03 >> 15:01

0

Šta bi za privredu Srbije moglo da znači što dva ministra dolaze u Nemanjinu 11 direktno iz direktorskih fotelja

Nova filozofija Vlade: Privrednici na čelu dva ministarstva
Copyright Printscreen/Youtube/Studio B

Izbor direktorke “Prve petoletke – Namenske” iz Trstenika, Anđelke Atanasković za kandidata za ministra privrede, kao i Tomislava Momirovića iz “Mone”, za vođenje Ministarsta građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture iznenadio je gotovo sve. Na tim mestima mesecima su viđani razni drugi ljudi, uglavnom političari i provereni stranački kadrovi. Stoga je ovakav izbor, svakako neočekivani zaokret.

Anđelka Atanasković, Printscreen/Youtube, Министарство одбране и Војска Србије

Izbor Atanasković kao dobar potez i mogućnost povratka važnosti tom resoru u Vladi, vidi Ivan Nikolić, direktor istraživanja na Ekonomskom institutu iz Beograda.

“Dobro je što je u Ministarstvo privrede došao neko ko je operativac sa rukovodećeg mesta jednog preeduzeća. Očigledno da postoji poverenje da gospođa Atansković može da napravi tu neke pomake”, rekao je Nikolić Tanjugu.

Takođe, kaže da je to ministarstvo sticajem okolnosti u prethodnih nekoliko godina bilo malo skrajnuto i da mu nije pridavana tolika važnost.

“Gradimo ekonomiju koja se bazira na privatnom sektoru”, istakao je Nikolić i izrazio uverenje da se to ministarstvo više neće, kao ranije, baviti samo servisiranjem propalih privatizacija i preduzećima koja su opterećivala državu već da će napraviti pomak u podizanju srpske privrede.

Za drugog kandidata za ministra iz redova privrednika, Tomislava Momirovića za vođenje Ministarsta građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Nikolić kaže da je očigledno da je imao do sada dobre poslovne rezultate i zbog toga dobio poverenje. Momirović je

predsednik kompanije Mona Hotel Management, koja ima tri hotela u Srbiji i jedan u Crnoj Goru, i naslednik poznate srpske modne fabrike “Mona”.

Momirović je javnosti postao poznat kada se usprotivio povećanju minimalne cene rada, a poznat je i po tvitovima na kojima je delio svoje, delimično provladine, stavove o radnicima, ekonomiji i biznisu.

Na današnjem predstavljanju kandidata za ministre nakon sednice SNS, predsednik Srbije i te partije, Aleksandar Vučić, je rekao da Momorović zbog toga i nije kandidata za ministar rada jer vlast tu „želi da zaštiti radnike“, već će se baviti onim u čemu je dobar – investicijama.

Za Anđelku Atanasković je predsednik Vučić rekao je svojevremeno rekao da je “žena zmaj”, jer je oživela fabriku u Trsteniku a koja je za dve godine ostvarila prihod od 137 miliona evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike