Proizvodnja zasnovana na domaćoj pameti: Najstarije preduzeće namenske industrije proslavilo Dan rada

01.05.2022

10:10

0

U "Zastava oružju" danas radi više od 2.500 radnika

Proizvodnja zasnovana na domaćoj pameti: Najstarije preduzeće namenske industrije proslavilo Dan rada
Screenshot_1 - Copyright Printscreen / Youtube / Zastava oružje

Generalni direktor "Zastava oružja" Mladen Petković ponosno se oglasio na Dan rada kako bi istakao zadovoljstvo zbog uspeha te firme.

- U najstarijem preduzeću namenske industrije u Srbiji, garantujemo poštovanje svih radničkih prava, uz jednake mogućnosti za napredovanje. Ulažemo velike napore kako bismo dodatno poboljšali položaja radnika i obezbedili što bolje uslova rada - povodom Međunarodnog praznika rada, poručio je generalni direktor "Zastava oružja" Mladen Petković.

Prema rečima Petkovića, modernizacija uslova rada izuzetno je značajna, a tome će se težiti i u narednom periodu.

- Prava iz radnog odnosa obuhvataju različite segmente. Svakodnevno se trudimo da dodatno motivišemo radnike, kako bi oni bili zadovoljniji, a fabrika produktivnija. Jedan od načina je i modernizacija rada. Zahvaljujući timskom radu, uspeli smo da poslovanje „Zastava oružja“ dodatno unapredimo. Danas možemo da se pohvalimo odličnim poslovnim rezultatima, koji se oslanjaju na politiku Vlade Republike Srbije, te pored  snabdevanje Vojske Srbije pešadijskim naoružanjem, dajemo doprinos i ekonomskom razvoju kao i povećanju stope zaposlenosti - istakao je Petković.

On je naglasio da u "Zastava oružju" radi više od 2.500 radnika, a da je proizvodnja zasnovana na domaćoj pameti.

- Tokom prošle godine zaposlili smo 31 mladog radnika, od čega je 16 inženjera. Smatram da mladima treba dati šansu, te ćemo politiku zapošljavanja nastaviti da sprovodimo i u ovoj godini - podvukao je Mladen Petković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike