Počela izgradnja brze saobraćajnice: Vučić - Od Beograda do Šapca stizaće se za 45 minuta (FOTO)

14.02.2022

07:24 >> 12:27

0

Vrednost projekta od Rume do Loznice iznosi 467,5 miliona evra

Počela izgradnja brze saobraćajnice: Vučić - Od Beograda do Šapca stizaće se za 45 minuta (FOTO)
vucic put5 - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi početak izgradnje brze saobraćajnice Šabac - Loznica.

On je na početku obilaska upitao radnike do kada će biti završena deonica puta, na šta su mu nadležni odgovorili da će sve biti završeno pre kraja 2024. godine.

- Deonica Ruma - Šabac biće gotova već do naredne godine - dodali su.

Predsedniku je saopšteno i da će se ova deonica prelaziti za sat i 10 minuta, za šta sada treba i do dva sata.

- Od Beograda do Šapca moći će da se stigne za 45 minuta, do Loznice sat i 10 minuta- istakli su radnici na šta se Vučić nadovezao:

- Ojačaćemo Mačvu i Podrinje.

Vučić je podsetio i da u Loznici radi i Adijent koji zapošljava više od 1.300 ljudi.

- Sve smo te fabrike mi doveli, ali s umale plate, u Loznici i Šapci. Na tome moramo da radimo, da dovedemo još nekog investitora, i to višeg ranga, da bismo podigli plate - rekao je Vučić.

Nakon obilaska, prisutnima se obratio i ambasador Azerbejdžana Kamil Hasijev koji se zahvalio Vučiću na saradnji i izrazio uverenje da će se strateška saradnja dve zemlje nastaviti.

- Dostigli smo nivo strateškog partnerstva. Naša privredna saradnja se takođe razvija i ima veliki potencijal, o čemu svedoči ovaj projekat. Uprkos pandemiji, Srbija beleži veliki privredni rast i drago nam je i da je Azerbejdžan deo toga - istakao je ambasador.

Predsednik se u svom obraćanju zahvalio svima koji danas prisustvuju na otvaranju ovako značajne deonice, nakon čega se osvrnuo na i više nego uspešne radove.

- Naša saradnja nije rezultat samo istinskih i iskrenih odnosa koje imamo sa Azerbejdžanom. Verujem da možemo još bolje da radimo na unapređenju, a oni su svoje reference zaslužili izgradnjom puta kod Ljiga - rekao je Vučić i dodao:

- Danas otvaramo radove 54,58 kilometara dužine, brza saobraćajnica biće završena do kraja septembra 2024. godine. Beograd i Novi Sad, Loznica imaćemo samo auto-put, za sat, sat i 10 minuta iz Beograda, Novog Sada do Loznice, gotovo neverovatno. Za razliku od mnogih koji obećavaju rušenje, mi obećavamo da gradimo državu - istakao je Vučić.

Vrednost  467,5 miliona evra

Vrednost projekta od Rume do Loznice je 467,5 miliona evra, a od Šapca do Loznice 247,5 miliona evra, istakao je predsednik Vučić.

Ukupna dužina deonice je 77 kilometara, od čega je autoput Ruma – Šabac dužine 22 kilometara, a dužina deonice Šabac – Loznica koja će biti izgrađena u profilu brze saobraćajnice 55 kilometara.

Planirana je izgradnja ukupno 56 objekata od čega 54 mosta i dve petlje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike