Panika u Americi, "život stao na pet sati": Greška u sistemu giganta nokautirala istočnu obalu

08.12.2021

07:31

0

Otprilike pet sati nakon što su brojne kompanije i druge organizacije počele da prijavljuju probleme, kompanija je u objavi poručila da je "ublažila“ osnovni problem odgovoran za prekid rada, koji nije dodatno objašnjavala

Panika u Americi, "život stao na pet sati":  Greška u sistemu giganta nokautirala istočnu obalu
bezos - Copyright AP Photo/Tony Gutierrez

Veliki prekid u Amazonovoj mreži je ozbiljno poremetio usluge širokog spektra američkih kompanija na više od pet sati, što je najnoviji znak koliko je koncentrisan postao posao održavanja interneta.

Incident je uticao na istočni deo SAD, ali je i dalje uticao na sve ostalo, od rezervacija avio-kompanija i auto-dilera, preko aplikacija za plaćanje i servisa za video strimovanje. 

To je uključivalo agenciju "Asošiejted pres", čiji sistem za izdavanje nije bio u funkciji veći deo dana, a što je u velikoj meri ograničavalo sposobnost da objavljuje svoje novinske izveštaje.

Iz kompanije se priznaje da je prekid uticao na Amazonovo sopstveno skladište i isporuke, ali se ističe da kompanija "radi na rešavanju problema kao što je brže moguće".

Otprilike pet sati nakon što su brojne kompanije i druge organizacije počele da prijavljuju probleme, kompanija je u objavi poručila da je "ublažila“ osnovni problem odgovoran za prekid rada, koji nije dodatno objašnjavala.

Nekim pogođenim kompanijama je trebalo više sati da temeljno provere svoje sisteme i ponovo pokrenu usluge.

Operacija usluge je ogroman profitni centar za Amazon jer drži otprilike trećinu tržišta od 152 milijarde dolara za usluge – što je veći udeo od njegovih najbližih rivala, Majkrosofta i Gugla, zajedno.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike