Nije šala: U jednoj pekari nude platu od 1.000 evra i stan, a to nije jedina ponuda

10.10.2021

13:29

0

Autor: M. P.

Kako kažu iz ove pekare kompletan majstor je uvek dobro plaćen

Nije šala: U jednoj pekari nude platu od 1.000 evra i stan, a to nije jedina ponuda
Copyright Pixabay/Pexels

Pekara danas ima na svakom ćošku, pa se stvara utisak da za majstore uvek ima posla, međutim, na društvenoj mreži Fesjbuk pojavio se neobičan oglas za posao.

Jedan vlasnik pekare u Beogradu nudi platu od 1.000 evra majstoru pekaru. Kako se navodi, uz platu se nudi i besplatan stan i navodi se da su u pitanju noćne smene.

 

Uslovi iz oglasa na granici su da se zapitate da li je istina, ili je pak u pitanju neslana šala.

- Nije u pitanju mamac. Potrebna su nam i dva pekara, samo za somune, ali njima je namenjena i nešto manja plata, od 90.000 dinara - rekli su za Telegraf biz i dodali da je prijava obavezna.

Na spisku najnepoželjnijih zanimanja u školama mrtva trka se ne tako davno vodila između mesara ili pekara, a ni krojači ne zaostaju. Učenici već godinama pokazuju slabo interesovanje za trogodišnje školovanje, iako se pokazalo da "dobar zanat zlata vredi".

Zato ne čudi što je problem u pekarskoj industriji već neko vreme nedostatak radnika. Srbija nema dovoljan broj kvalitetnih radnika, oni koji znaju da rade odlaze za Nemačku, pa u svakoj pekari traže radnike, rekli su ranije iz Unije pekara Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike