Tramp ispao sa Forbsove liste bogataša

06.10.2021

09:27

0

Kontroverzni biznismen i prethodni američki predsednik Donald Tramp više nije dovoljno bogat da ga "Forbs" ostavi na čuvenoj listi milijardera

Tramp ispao sa Forbsove liste bogataša
Copyright Profimedia

Jedna od lista bogataša finansijskog magazina „Forbs“ je i popis 400 najbogatijih Amerikanaca. Na toj listi već dugo je figuriralo i ime građevinskog tajkuna Donalda Trampa, ali sada se to promenilo.

Tramp je trenutno "težak" samo 2,5 milijarde dolara, što ga stavlja za 400 miliona dolara ispod granice za ovogodišnju listu.

"Ubi ga korona"

Prošle godine Tramp je bio na 339. mestu popisa najbogatijih, ali mu se otad bogatstvo smanjilo za 600 miliona dolara.

Razlog tome je pandemija kovida, koja nije pogodovala Trampovom osnovnom biznisu - nekretninama. Za razliku od tehnoloških kompanija, kriptovaluta i druge imovine koje su procvetale u doba pandemije, nekretnine u velikim gradovima nisu tako dobro prošle.

Tramp se na popisu najbogatijih Amerikanaca nalazio bez izuzetka od 1996. godine ali je njego pad na listi počeo još 2016. godine. Godinu dana pre toga bio je na vrhuncu, sa 4,5 milijardi dolara u posedu. Već sledeće se imovina istopila na 3,7 milijardi.

Tramp je više puta u javnosti isticao ga je predsednički mandat, od 2017. do 2021, koštao milijarde dolara, ali postoje i mišljena da je upravo u trku za predsednika ušao jer mu je imovina bila u padu i da mu je fotelja u Beloj kući omogućila da taj pad uspori.

Prema navodima američkih medija, Tramp je izgledan kandidat republikanaca za predsedničku trku 2024. godine.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G.M.Š.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike