Moguće novo povećanje plata i penzija: Ministar saopštio lepe vesti

03.06.2021

09:10 >> 10:05

0

Autor: J.S.J.

Ukoliko stopa rasta u drugom kvartalu bude šest odsto, prema rečima ministra finansija, nastaće prostor za novo povećanje plata i penzija

Moguće novo povećanje plata i penzija: Ministar saopštio lepe vesti
Tanjug/Zoran Žestić

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će Vlada Srbije danas razmatrati novi aranžman sa MMF-om i da će biti prostora za novo povećanje plata i penzija ako stopa rasta BDP-a bude 6 odsto.

Mali je gostujući u Jutarnjem programu RTS naglasio da je novi aranžman savetodavnog karaktera jer Srbiji ne treba nikakva pozajmica.

– Cilj ovog aranžmana je da nastavimo sa strukturnim reformama koje smo započeli. Mi više ne govorimo o konsolidovanju našeg budžeta već o daljem napredovanju naše ekonomije – rekao je ministar.

Objasnio je da je reč o reformama javnih preduzeća i nastavku reforme poreske uprave, ali i na projektima iz zelene agende.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Siniša Mali, MBA, CFA, CAIA (@mali_sinisa)

– Pokušavamo da podstaknemo i ličnu potrošnju, povećavamo plate i penzije i tako pokušavamo da stimulišemo našu privredu. Ceo svet govori kako treba naći nove izvore rasta i mi na tome radimo – kaže Mali.

Ukoliko stopa rasta u drugom kvartalu bude šest odsto, prema rečima ministra finansija, nastaće prostor za novo povećanje plata i penzija.

Pročitajte još

On je istakao da očekuje da će naša stopa rasta Srbije biti najveća u Evropi do kraja godine.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti