Broj vakcinisanih raste, Mali: Za tri dana više od milion prijavljenih za 3.000 dinara

04.06.2021

07:32 >> 10:55

0

Autor: A.S.

Prijave za pomoć traju do 15. juna

Broj vakcinisanih raste, Mali: Za tri dana više od milion prijavljenih za 3.000 dinara
Copyright M.M./ATAImages

Za tri dana više od milion građana, koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine, prijavilo se za 3.000 dinara koje je država obezbedila kao nagradu za sve koji učestvuju u zajedničkoj borbi ostvarivanja kolektivnog imuniteta, izjavio je danas ministar finansija Srbije Siniša Mali.

Poslednji deo minimalca 8. juna

Ministar finansija najavljuje  da će u utorak, 8. juna, država isplatiti treću polovinu minimalca za privredu i podsetio da je to jedna od mera u okviru trećeg paketa pomoći i dodao da je prošlog meseca tu pomoć dobilo oko 1,2 miliona radnika, odnosno 250.000 firmi.

U intervjuu za TV Pink, on je podsetio da prijave traju do 15. juna na sajtu Uprave za trezor ili preko kol centra, a da će isplata početi odmah nakon isteka roka za prijavu.

– Očigledno je velika zainteresovanost građana da dobiju i tu pomoć od države. S druge strane, mislim da smo baš i pogodili pravu meru, s obzirom na to da nam je cilj bio da motivišemo građane da se što više vakcinišu – rekao je Mali.

Podseća da pravo na 3.000 dinara ima svaki građanin Srbije stariji od 16 godina, koji se do 31. maja vakcinisao bar s jednom vakcinom.

Pročitajte još:

Dodao je da pravo na tu vrstu pomoći ima oko 2,5 miliona građana.

– Blizu smo tog kolektivnog imuniteta koji nam je i bio cilj. On je važan i sa zdravstvenog, ali i sa ekonomskog aspekta, jer time skoro u potpunosti otvaramo našu ekonomiju, od restorana, ugostiteljskih objekata, turizma i svega onoga što zbog korone u nekom prethodnom periodu nije radilo ili nije radilo u potpunosti – rekao je Mali.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike