Francuzi su i dalje okorele štediše! Koriste 4 načina da uštekaju

05.06.2024

23:33

0

Francuske štediše se pridržavaju logike minimalnog rizika pošto 69 odsto anketiranih navodi da preferira nizak rizik i prinos

Francuzi su i dalje okorele štediše! Koriste 4 načina da uštekaju
Ilustracija - Copyright Profimedia/Pixabay

Francuzi su i dalje okorele štediše uprkos raznolikim geopolitičkim, društvenim i zdravstvenim krizama, pokazalo je istraživanje agencije Ifop.


U izveštaju se navodi da u Francuskoj trenutno štedi 85 odsto građana koji uglavnom izbegavaju rizik i najviše vole sigurne investicije, prenosi Figaro.

Francuske štediše se pridržavaju logike minimalnog rizika pošto 69 odsto anketiranih navodi da preferira nizak rizik i prinos, dok samo 17 odsto navodi da je spremno za rizičnija ulaganja koja potencijalno donose visok prinos.

Među Francuzima su najpopularniji regulisani štedni računi, stambena štednja i životno osiguranje, kao i penziona štednja
Pixabay
 


U anketi je 75 odsto Francuza izjavilo da ulaže novac u štednju najmanje jednom u šest meseci, dok je čak 42 odsto izjavilo da ostavlja novac na stranu za štednju bar jednom mesečno.

Prisutna je i očekivana razlika među generacijama, pošto je 45 odsto mladih u Francuskoj između 18 i 24 godine navelo da ima ima nekoliko štednih proizvoda naspram 64 odsto onih koji su stariji od 65 godina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike