Vlada Srbije usvojila i 3 nove pomoći države! Od 25.000 do 50.000 dinara dobiće ove grupe građana

25.01.2024

16:46

0

Nedavno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom prijema predstavnika Udruženja roditelja i dece obolelih od retkih bolesti najavio novu pomoć države

Vlada Srbije usvojila i 3 nove pomoći države! Od 25.000 do 50.000 dinara dobiće ove grupe građana
Ilustracija - Copyright Profimedia

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici 3 nove pomoći države, koje će isplaćivati obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama. Iznosi ovih novih pomoći država kreću se od 25.000 do 50.000 dinara.

- Vlada republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici tri zaključka koja se odnose na podršku države obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama kako bi se pružanjem finansijske pomoći poboljšao njihov materijalni položaj, saopšteno je iz Vlade.

Kako piše u tom saopštenju, jednokratna novčana pomoć porodicama sa decom i ostalima koji su oboleli od retkih bolesti biće isplaćeno 25.000 dinara. Zatim svim licima koja su obolela od retkih bolesti dobiće vaučer od 35.000 dinara za kupovinu lekova i medicinskih sredstava, a u sklopu treće novousvojene pomoći dodeljivaće se vaučer od 50.000 dinara obolelima za rehabilitaciju i rekreaciju u specijalizovanim zdravstvenim ustanovama.

Podsetimo, nedavno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom prijema predstavnika Udruženja roditelja i dece obolelih od retkih bolesti najavio novu pomoć države. Kako je rekao, i roditelji i deca obolela od retkih bolesti će dodatnu finansijsku pomoć koju će obezbediti država.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike