Po 10.000 dinara će dobiti roditelji i staratelji 1,1 milion dece

22.09.2023

12:49

0

Za jednokratnu novčanu pomoć države od 10.000 dinara za decu do 16 godina prijavilo se ukupno 1.101.000 dece, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali

Po 10.000 dinara će dobiti roditelji i staratelji 1,1 milion dece
Ministar Siniša Mali - Copyright Printscreen/RTS

Za jednokratnu novčanu pomoć za decu do 16 godina, roditelji su prijavili (uz one koji su automatski prijavljeni sa spiskova dece pod starateljstvom i iz socijalano ugroženih porodica) 1.101.000 dece.  

- Drago mi je da su se skoro svi roditelji dece koja imaju pravo na ovu pomoć prijavili - rekao je ministar Siniša Mali.

Ministar Mali je, na konferenciji za novinare na kojoj je najavljen početak drugog kruga nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2023", rekao da isplata te pomoći počinje u ponedeljak 25. septembra i da će tada biti isplaćen novac za prvih pola miliona prijavljene dece.

U utorak 26. septembra, kako je dodao ministar, novac će leći na račune još 600.000 prijavljene dece.

Prema rečima Malog, svi oni koji su uložili reklamaciju na prijavu ne treba da brinu, ukoliko ne dobiju novac u ponedeljak ili utorak, njima će 10.000 dinara biti uplaćeno narednih dana, u zavisnosti od toga kako se reklamacija bude rešavala.

Mali je naglasio i da ovoliki broj prijavljene dece govori u prilog tome da je ova pomoć države roditeljima bila potrebna i da je došla u pravo  vreme.

Prijava dece na pomoć države od 10.000 dinara trajala je od 20. avgusta do 20. septembra i obavljala se elektronski na adresi idp.trezor.gov.rs.

Proces prijavljivanja za ovu jednokratnu pomoć države je bio vrlo jednostavan, a podnosioci prijave samo je trebalo da unesu broj lične karte i svoj matični broj, kao i naziv banke u kojoj žele da im bude uplaćen novac.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike