Evo kada će novac dobiti sva deca: Veliki odziv roditelja za 10.000 dinara

21.09.2023

10:00

0

Autor: G.M.Š.

Na poziv za dodelu novčane pomoći za decu do 16 godina prijavljeno je više od 1,1 milion dece

Evo kada će novac dobiti sva deca: Veliki odziv roditelja za 10.000 dinara
Pomoć za decu - Copyright Profimedia

Prijava dece za jednokratnu novčanu pomoć države roditeljima, od 10.000 dinara, završena je noćas i za ovaj vid pomoći prijavljeno 1.100.668 dece, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Ministar Mali je naveo da će taj iznos biti isplaćen 25. i 26. septembra.

- Prijavilo se 840.000 roditelja, što majki , što samohranih očeva. To samo pokazuje da smo na pravi način napravili ovu meru i da smo je primenili u pravom trenutku. Septembar je, krenula je škola, svima treba neka pomoć. Videli ste da je to dodatni način da se borimo protiv inflacije -  rekao je Mali.

Novčana pomoć može da se dobije za svako dete koje je državljanin Republike Srbije, rođeno 21. novembra 2006. godine ili nakon tog datuma. Roditelji su prijavljivali decu a ona koja su pod starateljstvom ili evidentirana kao socijalno ugrožena, automatski su stavljena na spiska za pomoć.

Podsetimo da je Skupština Srbije usvojila krajem jula zakon kojim se omogućava isplata iz budžeta po 10.000 dinara za svako dete do 16 godina starosti, ali naknadnim rešenjem koje je uradilo Ministarstvo finansija, u podelu novca će biti uključena i deca, odnosno mladi, koji prethodno nisu dobili novac.

Naime, radi se o grupi dece koja nisu zadovoljavale uslove pri isplati prethodne „pomoći za mlade“, pošto su prošle godine bili mlađi od 16 godina (pomoć je bila za one od 16 do 29 godina), a ovoga puta im je pomoć mogla biti nedostupna pošto su u međuvremenu "prestareli“, odnosno napunili 16 godina.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike