Stiže po 50 evra: U septembru penzionerima a građani do iste sume u novembru i decembru

28.08.2021 | 08:46 >> 08:53

Autor: Georgi Mitev Šantek

Ministar finansija Srbije, Siniša Mali, najavio je termine sledećih budžetskih izdvajanja za pomoć građanima

Copyright Pixabay

Ministar Mali je najavio da će 22. septembra penzionerima biti isplaćeno 50 evra pomoći države a da će svi građani dobiti po 30 evra u novembru i još 20 u decembru.

Isplate državne pomoći će se nastaviti i u sledećoj godini, jer će početkom godine svim penzionerima biti isplaćeno još 20 hiljada dinara.

– Juče smo imali sastanak Socioekonomskog saveta i brojke pokazuju da idemo napred. Izašli smo sa predlogom da minimalna zarada od januara bude 35.012 dinara. Minimalna zarada raste tri puta brže nego što raste BDP – rekao je Mali i istakao da ubrzano raste minimalna cena rada i pokrivenost potrošačke korpe.

Pročitajte još:

On je izrazio uverenje da bi do kraja 2023. godine minimalna potrošačka korpa i minimalna zarada trebalo da budu izjednačene.

– Mi ćemo sa ovim povećanjem minimalne zarade, povećanjem plata i penzija 2022. godine imati prosečnu platu od 670 evra minimum – rekao je ministar i dodao da je sa ovakvom ekonomskom politikom u okviru plana Srbija 2025. realna mogućnost da prosečna zarada bude i 900 evra.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug