Petak je ključni dan za Maska: Mora da zaključi ugovor sa Tviterom, ili....

25.10.2022

11:43

0

Ilon Mask je u aprilu ove godine pristao da kupi Tviter za 54,2 dolara po neotplaćenoj deonici, a zatim je ubrzo tražio raskid ugovora

Petak je ključni dan za Maska: Mora da zaključi ugovor sa Tviterom, ili....
Ilon Mask je kupio Tviter za 44 milijarde dolara - Copyright Profimedia

Milijarder, izvršni direktor Tesle, Ilon Mask, ima rok do 17 sati po američkom istočnom vremenu u petak da zatvori svoju akviziciju Tvitera, vrednu 44 milijarde dolara ili da se suoči sa suđenjem, koje je odgođeno kako bi dve strane ipak mogle da zaključe posao.

Odbrojavanje s visokim ulozima dolazi posle višemesečne bitke oko akvizicije koja bi najbogatijem čoveku na svetu donela jednu od najuticajnijih svetskih platformi društvenih medija, s ogromnim potencijalnim uticajima na zaposlene kompanije, korisnike i na internetski diskurs generalno.

Ilon Mask je u aprilu ove godine pristao da kupi Tviter za 54,2 dolara po neotplaćenoj deonici, a zatim je, nedeljama kasnije, tražio raskid ugovora. On je u početku, kako se navodi, isticao svoju zabrinutost zbog rasprostranjenosti botova na platformi, a kasnije je dodao i tvrdnje uzbunjivača kompanije. Tviter ga je tužio u pokušaju da se ugovoreni posao dovede do kraja.

Dve strane su bile usred spornog parničnog procesa koji se pripremao za početak 17. oktobra, kada je Mask poručio kompaniji da želi da nastavi sa sklapanjem posla po prvobitno dogovorenoj ceni. Sudija koji je nadgledao slučaj, kancelarka suda u Delaveru, Katlin Mekormik, dala je dvema stranama rok do 28. oktobra da zaključe dogovor ili da se suoče sa suđenjem u novembru.

U nedeljama otkako je parnica pauzirana, Tviter je izgleda nastavio da preduzima korake ka zatvaranju posla. Prošle nedelje objavio da je kompanija zamrznula račune deonica zaposlenih u iščekivanju sklapanja ugovora, te da advokati i Maska i Tvitera pripremaju papirologiju za zaključenje posla. Mask je u međuvremenu rekao akcionarima Tesle da je “uzbuđen” zbog Tvitera iako je priznao da ga je “očigledno preplatio”.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: CNN/Bloomberg

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike