Spalo na 3,5 tone: U pirotskom kraju se nadaju pristojnom prinosu i pored suše

15.09.2021

13:55

0

Autor: 24sedam

Na oglednom polju Poljoprivredne savetodavne stručne službe u Pirotu danas je održana tradicionalna manifestacija Dani polja kukuruza”

Spalo na 3,5 tone: U pirotskom kraju se nadaju pristojnom prinosu i pored suše
Tanjug/Nikola Anđić

Na manifestaciji “Dani polja kukuruza” okupili su se poljoprivredni proizvođači iz ovog kraja, predstavnici semenskih kuća i Poljoprivredne savetodavne stručne službe Pirot.

Srđan Vidanović, iz Poljoprivredne savetodavne stručne službe Pirot. kaže da je ove godine manji broj hibrida u ogledu, ali su prezadovoljni kako ogled izgleda, s obzirom na nepovoljne vremenske prilike koje su vladale tokom godine, prenosi Plusonline Pirot.

Vidanović ističe da je teško proceniti kakav će prinos kukuruza biti, ali se nadaju prosečnom prinosu od tri i po tone po hektaru.

Pročitajte još:

Prošle godine u ovom kraju prinosi su bili preko četiri tone po hektaru, ali su i vremenski uslovi bili bolji, rekao je Vidanović.

Predstavnici semenskih kuća u izjavi za medije istakli su dobru saradnju sa Poljoprivrednom službom u Pirotu. ve godine na oglednom polju zastupljeno je 16 sorti hibrida tri semenske kuće: Instituta za kukuruz “Zemun Polje” (sedam hibrida), “Singente” (četiri) i „Agrosave” (pet).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi