Maliganima protiv korone: I ove godine izabrana su najbolja srpska vina i rakije

23.09.2020

14:57 >> 11:33

0

Novosadski sajam izabrao je najbolja vina i jaka alkoholna pića za 2020. godinu

Maliganima protiv korone: I ove godine izabrana su najbolja srpska vina i rakije
Copyright Profimedia

Tokom avgusta i septembra pred komisijama Novosadskog sajma našla su se vina i jaka alkoholna pića u tradicionalnom ocenjivanju, tako da je Srbija i ove, po svemu posebne „korona godine“, dobila najboljei među “Najboljima u 2020”.

Vinarija Grabak iz Vrnjačke Banje, nagrađena je Velikim šampionskim peharom za vrlo visok kvalitet ocenjenih belih, roze i crvenih vina.
Pehari Novosadskog sajma će krasiti vitrine beogradske Vinarije Nikad nije kasno – osvojeni za vrhunski kvalitet ocenjenih belih i crvenih vina, kao i Vinarije Ilić – Nijemčević, iz Bikića Dola za izuzetan kvalitet ocenjenih belih vina, prenosi list „Poljoprivrdnik“.
Za vrlo visok kvalitet velikog broja ocenjenih uzoraka voćnih rakija Veliki šampionski pehar sajma pripao je Slobodanu Seniću iz Viševca, Opština Rača.
Peharima su i Destilerija Rajin iz Banatskog Novog Sela za visok kvalitet širokog asortimana voćnih rakija, zatim Destilerija Pigmalion Eko plantaže Tamnjanica iz Bele Palanke – za vrlo visok kvalitet asortimana voćnih rakija i likera , kao i kruševački Šmek 037 – za visok kvalitet ocenjenih voćnih rakija i rakije od grožđa.
Među onima koji su na vrednovanje ponudili i vina i jaka alkoholna pića najbolja su bila beogradska Patrijaršijska dobra, te su Velikim šampionskim peharom nagrađena za vrlo visok kvalitet veoma širokog asortimana voćnih rakija, vina, specijalnih rakija i likera.
U istoj kategoriji, vrhunskim priznanjem Peharom Novosadskog sajma nagrađena je Vinska kuća Milinčić iz Aleksandrovca za vrlo visok kvalitet ocenjenih uzoraka jakih alkoholnih pića i vina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike