Srpski privrednici u Madridu dogovorili izvoz voća za pet miliona evra

12.10.2022

15:03

0

Najviše zainteresovanih poslovnih partnera je iz Emirata, Saudijske Arabije, Egipta, Španije...

Srpski privrednici u Madridu dogovorili izvoz voća za pet miliona evra
1659426300_topola-na-stablu-kajsije-rodila-sljiva-fotorina3 - Copyright RINA

Srpski privrednici dogovorili su na sajmu voća i povrća "Fruit attraction" u Madridu izvozne poslove vredne više od pet miliona evra, saopšteno je danas iz Privredne komore Srbije.

Kako se navodi, najviše zainteresovanih poslovnih partnera za proizvode iz Srbije je iz UAE, Saudijske Arabije, Egipta, Španije, Francuske, Indije. Srpske kompanije u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije prvi put su učestvovale na ovoj prestižnoj svetskoj smotri.

Na Nacionalnom štandu Srbije od 6. do 8. oktobra predstavilo se 11 kompanija proizvođača i izvoznika voća: "Pollino Fruit", "Apple World", "Fruct Company", "Ćirić Agro MÐŽ", "Terra Optima", "Frueko", "Select Fruit", "Delta Agrar", "Agro Bel System", "Vija Product" i "Forma BM".

"Fruit attraction" jedan je od vodećih međunarodnih sajmova proizvođača voća i povrća na svetu sa velikim kapacitetom da promoviše svetski izvoz, a važna je tačka susretanja i povezivanja profesionalaca u ovom sektoru, podseća se u saopštenju i dodaje da se ove godine na sajmu predstavilo više od 1.800 izlagača iz 55 zemalja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike