Agrar i rebalans: Za poljoprivrednike 5,1 milijarda

14.11.2020

11:23 >> 15:33

0

U rebalans budžeta za 2020. godinu među kapitalne projekte ubacili su se i poljoprivrednici

Agrar i rebalans: Za poljoprivrednike 5,1 milijarda
Copyright Profimedia

Narodni poslanici raspravalju u Skupštini o drugom ovogodišnjem rebalansu državnog budžeta, u kojem poljoprivreda, pored velikih infrastrukturniuh projekata i borbe protiv kovida, nije značajna stavka.

Ipak, za poljoprivrednike je namenjeno još 5,1 milijarda dinara, što je dodatni novac koji se izdvaja uprkos pandemiji.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je da je rebalans budžeta, koji se nalazi pred poslanicima Skupštine Srbije, usmeren na snaženje naše ekonomije i BDP-a, kao i na dodatno jačanje napora u borbi protiv virusa korona.

Pročitajte još:

Veliki zaokret na svetskim berzama: Šta je uzrok i ko su najveći dobitnici?

Rebalans pred poslanicima: „Deficit ne ugrožava ekonomsku stabilnost“

Vlada Republike Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2020. godinu, kojim su predviđeni ukupni prihodi od 1.291,4 milijardi dinara i rashodi u visini od 1.774,4 milijardi dinara, odnosno deficit od 483 milijarde dinara.

Rebalansom budžeta su između ostalog opredeljena sredstva i za direktne podsticaje u poljoprivredi.

Nova će Vlada isplatiti do kraja godine, kako je to predviđeno rebalansom budžeta koji se nalazi na raspravi u Skupštini Srbije.

– U narednih mesec dana biće isplaćen novac po osnovu zahteva koji su pristigli dosad – rekao je prošle nedelje ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Ministar je konstatovao da je čak i usred epidemije korona virusa stiglo znantno više zahteva nego ranije.

– Oborili smo rekorde u pogledu proizvodnje, ali i u broju zahteva za subvencije. Nekada smo imali tri, četiri hiljade zahteva za mehanizaciju, sada smo dobili šest i po hilajda. Kod mladih smo dobili puta pet. Ono što je dobro, a što se tiče mlečnog govedarstva i nabavke genetike, znatno više zahteva je podneto, ljudi da ne brinu, svi će biti isplaćeni, svi koji su ispravni – rekao je Nedimović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike