Počelo prijavljivanje poljoprivrednika za bespovratni novac! Kako će sredstva biti raspodeljena?

24.01.2022

20:41

0

Korisnici mogu da dobiju bespovratna sredstva u iznosu od 50 odsto od ukupne vrednosti investicije, 40 odsto novca iz kredita dok njihovo učešće iznosi 10 odsto

Počelo prijavljivanje poljoprivrednika za bespovratni novac! Kako će sredstva biti raspodeljena?
Ilustracija - Copyright Pixabay

Prijavljivanje za bespovratna sredstva iz Projekta za konkurentnu poljoprivredu u ovoj godini počelo je danas, a zainteresovani poljoprivrednici na ovaj konkurs mogu da se jave do 23. februara.


Kako je navedeno u pozivu koji je ranije objavila Uprava za agrarna plaćanja, poljoprivrednici mogu da se prijave za nadoknadu troškova koji se odnose na unapređenje konkurentnosti primarne stočarske proizvodnje i to u proizvodnji mleka i mesa, pčelarstvu i akvakulturi.

Za sprovođenje ovog poziva opredeljeno je 360 miliona dinara, ukupna vrednost investicija u individualnom poslovnom planu iznosi od 20.000 do 50.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, dok se minimalni iznos bespovratnih sredstava kreće od 10.000 do 25.000 evra.

Projekat konkurentne poljoprivrede u Srbiji je zajednička inicijativa Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Svetske banke koji uvode nov model finansiranja kako bi se osnažili mikro, mali i srednji poljoprivredni proizvođači i preduzeća, a unapredila poljoprivredna proizvodnja i konkurentnost.

Korisnici mogu da dobiju bespovratna sredstva u iznosu od 50 odsto od ukupne vrednosti investicije, 40 odsto novca iz kredita dok njihovo učešće iznosi 10 odsto.


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike