Umesto soli, emulzija skida led: Beograđani, ovo sredstvo sprečava zamrzavanje ispred zgrada i - besplatno je!

17.12.2021

08:44

0

Autor: 24sedam

Sredstvo za sprečavanje pojave leda ne oštećuje asfalt, keramiku, mermer, beton, kao ni druge materijale na koje se nanosi

Umesto soli, emulzija skida led: Beograđani, ovo sredstvo sprečava zamrzavanje ispred zgrada i - besplatno je!
profimedia-0608815292 - Copyright Profimedia

Svi stanari zgrada koje su u sistemu JP "Gradsko stambeno" Beograd, mogu potpuno besplatno da dobiju sredstvo za sprečavanje zamrzavanja ispred zgrada, saopštilo je JP "Gradsko stambeno".

Kako su objasnili, svi zainteresovani stanari koji žele da preuzmu specijalnu emulziju, mogu da dođu u radnu jedinicu JP "Gradsko stambeno" na Voždovcu, Zaplanjska 16a, utorkom, sredom i četvrtkom od 10 do 12 sati.

Profimedia
 

- Stanari zgrada koje su u sistemu održavanja JP "Gradsko stambeno" ove zime ne bi trebalo da brinu zbog zaleđenih prilaza, pešačkih staza, trotoara i stepeništa. Sredstvo, odnosno emulzija, koju smo obezbedili za naše korisnike, koristi se u zimskim uslovima, pri niskim temperaturama i značajno je praktičnija od ranije korišćenih sredstava slične namene. Ona bi trebalo da obezbedi efikasno sprečavanje zamrzavanja, ali i odleđivanja prilaza ka zgradama - izjavio je Igor Ćurćić, portparol preduzeća.

Za razliku od industrijske soli, emulzija nema štetnog uticaja na površine koje se tretiraju i višestruko je efikasnija za odleđivanje površina, nema nikakav miris a deluje i na ekstremno niskim temperaturama, čak do -50 stepeni Celzijusove skale.

Sredstvo za sprečavanje pojave leda ne oštećuje asfalt, keramiku, mermer, beton, kao ni druge materijale na koje se nanosi. Takođe, ne dovodi do njihovog pucanja, što smanjuje troškove sanacije štete, koja nastaje nakon zimske sezone.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike