Ne seća se događaja u potpunosti: Saslušan napadač koji je kontrolora isekao nožem po ruci

16.12.2021

16:10

0

Nakon saslušanja tužilaštvo je stavilo predlog za određivanje pritvora Prvom osnovnom sudu u Beogradu u trajanju od 30 dana prema osumnjičenom

Ne seća se događaja u potpunosti: Saslušan napadač koji je kontrolora isekao nožem po ruci
Copyright M.M./ATAImages

Pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu danas je saslušan B. M. osumnjičen da je juče ujutro napao kontrolora na autobuskoj liniji 27, koji se kretao u pravcu Karaburme.

Kako je saopšteno, osumnjičeni je započeo raspravu sa kontrolorom koji mu je zatražio na uvid validiranu kartu. Pošto je nije imao, niti je hteo da preda ličnu kartu, rečeno mu je da napusti autobus, što je odbio.

- Izvadio je nož iz džepa i zamahnuo u pravcu oštećenog kontrolora i tom prilikom mu je naneo posekotinu  desne ruke. Osumnjičeni se udaljio ulicom Mije Kovačevića, gde su ga kod kućnog broja 2 ubrzo uočili policijski službenici PS Palilula i uhapsili - navodi tužilaštvo, dodajući da mu se na teret stavlja krivično delo nanošenje lake telesne povrede.

Prilikom saslušanja, B. M. je delimično priznao krivicu.

- Izjavio je da se ne seća događaja u potpunosti, kao i da se ne seća da je naneo povrede oštećenom nožem, ali da je tačno i da se seća da je izvadio nož, kojim je zamahivao prema kontrolorima da bi ih uplašio, sve to usled buke i vike koja je nastala prilikom njihove intervencije, dodajući da ima psihičke probleme zbog kojih se leči i koristi prepisanu terapiju - piše u saopštenju.

Nakon saslušanja tužilaštvo je stavilo predlog za određivanje pritvora Prvom osnovnom sudu u Beogradu u trajanju od 30 dana prema osumnjičenom, budući da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni  mogao u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

U dokaznom postupku tužilaštvo će ispitati oštećenog i svedoke, narediti medicinsko veštače telesnih povreda koje je zadobio oštećeni, kao i psihijatrijsko veštačenje na okolnosti uračunljivosti osumnjičenog u vreme izvršenja krivičnog dela, te će pribaviti sve druge dokaze, nakon čega će doneti konačnu odluku u predmetu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike