Zakazana sednica Skupštine grada Beograda: Odbornici zasedaju u utorak

15.12.2021

10:37

0

Sednica će se održati u Velikoj sali u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije, ulaz iz Ulice kralja Milana 14

Zakazana sednica Skupštine grada Beograda: Odbornici zasedaju u utorak
sednica Skupštine grada Beograda (2) - Copyright TANJUG/ Sava Radovanović

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za utorak, 21. decembar, 35. sednicu gradskog parlamenta, koja će se održati u Velikoj sali zgrade Narodne skupštine Republike Srbije u Kralja Milana, s početkom u 10 časova. 

Na dnevnom redu je Predlog odluke o budžetu Grada Beograda za 2022. godinu, kao i Predlog odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2022. godini.

Takođe, pred odbornicima će biti i Predlog zaključka o obavezi pribavljanja prethodnog odobrenja Sekretarijata za finansije za pokretanje postupaka javnih nabavki radi zaključenja ugovora o javnoj nabavci dobara, usluga i radova, kao i radi zaključenja okvirnog sporazuma, zatim Predlog odluke o izmeni Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina za teritoriju Beograda, Predlog odluke o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama i Predlog cenovnika usluga organizacionih jedinica Gradske uprave Grada Beograda. 

TANJUG/ Sava Radovanović
 

Na dnevnom redu je i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na program poslovanja za 2021. godinu za JKP „Gradska čistoća” (četvrta izmena i dopuna), te Izmena i dopuna Plana detaljne regulacije za komercijalnu zonu zapadno od Ibarske magistrale (od petlje na Labudovom brdu do petlje sa kružnim putem), opština Čukarica za Blok 1. 

Predložene su i izmene i dopune osnivačkih akata jednog broja ustanova kulture, a takođe i Odluka o uspostavljanju saradnje između Grada Beograda (Republika Srbija) i Grada Atine (Republika Grčka). Pred odbornicima Skupštine grada naći će se i dopune odluke o dodatnim oblicima zaštite porodilja, kao i izmene i dopune odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite. 

Na dnevnom redu je, između ostalog, i Predlog odluke o određivanju akustičkih zona na teritoriji Beograda, te Predlog odluke o izmeni Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji Beograda.

U cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti kovid-19, sednica Skupštine grada biće održana uz poštovanje preporuka o preventivnim merama koje je utvrdio Gradski zavod za javno zdravlje. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike