Jačaju odnosi između glavnih gradova Srbije i Republike Srpske: Beograd i Banja Luka potpisali sporazum o saradnji

14.12.2021

16:39

0

Podrška Srbije Banja Luci će se realizovati kroz tri konkretna projekta, koji će se direktno odraziti na unapređenje kvaliteta života Banjalučana

Jačaju odnosi između glavnih gradova Srbije i Republike Srpske: Beograd i Banja Luka potpisali sporazum o saradnji
531adca1e528b2acd120ba2943dacd65_6117885731 - Copyright Beoinfo

Gradonačelnici Beograda i Banja Luke - prof. dr Zoran Radojičić i Draško Stanivuković potpisali su danas u Starom dvoru sporazum koji će doprineti proširenju i jačanju saradnje između glavnih gradova Srbije i Republike Srpske. 

Prema tom sporazumu, Grad Beograd daje tri miliona evra Banjaluci, a Radojičić ističe da je na ovaj način nastavljen kontinuitet dobre saradnje koja postoji između dva grada.

- Ovaj sporazum će omogućiti realizaciju naših ranijih dogovora. Gradonačelnik Stanivuković i ja smo se prilikom našeg prvog susreta na Savindan 2021. godine saglasili oko nužnosti jačanja saradnje između srpskog naroda u Srpskoj i Srbiji - istakao je Radojičić.

Podrška Srbije Banja Luci će se realizovati kroz tri konkretna projekta, koji će se direktno odraziti na unapređenje kvaliteta života Banjalučana.

Beoinfo
 

Naime, radi se o projektima izgradnje osnovne škole u banjalučkom naselju Ada, stadiona s profesionalnom atletskom stazom u naselju Lauš i izgradnji gradskog parka.

- Iznos od više od tri miliona evra, što je preko šest miliona konvertibilnih maraka, za jedne od najvažnijih projekata u Banjaluci su doznačena. Mi smo danas stavili potpis na takav dokument - rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik Banja Luke je iskazao svoju zahvalnosti Srbiji i njenom narodu na velikoj podršci koju im pružaju. Dodao je da im ova podrška još više znači kada se ima u vidu koliko je truda uloženo na različitim nivoima kako bi se Banjaluka dodatno razvijala i osnažila.

- Posebno me raduje što se ova tri projekta direktno tiču mladih ljudi i zdravog života. To je samo prva faza naše saradnje. Uveren sam da ćemo u budućnosti dati svoj doprinos brojnim značajnim projektima koji će još više približiti Beograd i Banja Luku - zaključio je gradonačelnik Beograda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike