Snežni talas okovao Beograd: Poznato kada će i ulice drugog prioriteta biti prohodne (FOTO)

14.12.2021

09:52

0

Kada je reč o snabdevanju električnom energijom na teritoriji Beograda, Vesić je naveo da je ono uglavnom stabilno

Snežni talas okovao Beograd: Poznato kada će i ulice drugog prioriteta biti prohodne (FOTO)
knez mihajlova sneg u beogradu 1312 2021 foto kaca (1) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U Beogradu će danas do 12 sati biti završeno čišćenje ulica drugog prioriteta, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, i podsetio da je reč o 500 kilometara saobraćajnica čije je čišćenje počelo u ponedeljak ujutru.

- Ulice prvog prioriteta, ukupne dužine 1.900 kilometara, očišćene su još juče i potpuno normalno funkcionišu - rekao je Vesić novinarima u Beogradu, i zahvalio svim radnicima, njih više od 1.400 koji su radili juče i 3.000 koji su radili u nedelju i tako uspeli da obezbede da gradske komunalne službe funkcionišu.

Vesić je rekao da su jutros u osam sati tri linije javnog gradskog prevoza bile skraćene u gradu (312, 409 i 504) i sedam u prigradskim delovima.

Zamenik gradonačelnika Grada Beograda Goran Vesić ATA Images/Antonio Ahel
 

- Do ovog trenutka pustili smo linije 312 i 409, odnosno završavamo raščišćavanje grana, jer je to bio problem, i ostaje da tokom dana osposobimo 504, tako da očekujem da ćemo do kraja dana u gradu imati sve linije gradskog prevoza koje će funkcionisati na starim trasama - rekao je Vesić.

Što se tiče prigradskih linija, naveo je da postoje linije koje idu ka višim delovima grada i dodao da se uvek kada padne sneg one skraćuju, a to su linije 418, 416, 467...

Snežni talas oborio 452 stabla

Zamenik gradonačelnika je naveo da je tokom hladnog talasa JKP "Zelenilo Beograd" imalo ukupno 592 intervencije, od kojih su se 452 odnosile na stabla koja su pala usled težine snega.

- To su samo stabla koja su pala na javne površine - ulice, trotoare, javnu infrastrukturu, ne računajući stabla u šumama i parkovima koja nam sada nisu prioritet - rekao je Vesić.

Osim 452 stabla, palo je i 49 bandera, što javne rasvete, što EPS-a, naveo je on, i dodao da je bila potrebna velika koordinacija svih gradskih službi, Elektrodistribucije, vatrogasaca, komunalne milicije...

Naveo je da nas očekuju temperature ispod nule, kada može doći do pucanja vodovodnih cevi, te dodao da su pojačane ekipe koje rade na sanaciji eventualnih kvarova.

- Prešli smo na režim dvadesetčetvoročasovnog grejanja, kako bismo zaštiti cevi i omogućili ljudima da u ovom hladnom talasu imaju grejanje 24 sata - dodao je Vesić.

Kada je reč o snabdevanju električnom energijom na teritoriji Beograda, naveo je da je ono uglavnom stabilno.

- Dešavaju se pojedina iskakanja, gde je slabija naponska mreža, ali suštinski nemamo većih problema - dodao je Vesić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike