Snežna oluja pojedine delove Beograda ostavila u mraku: Ekipe "Javnog osvetljenja" rade na otklanjanju kvarova

13.12.2021

12:27

0

Tokom jučerašnjeg dana, kontrolno-komandni centar JKP "Javno osvetljenje" primio je tri puta više reklamacija građana u odnosu na višegodišnji prosek

Snežna oluja pojedine delove Beograda ostavila u mraku: Ekipe "Javnog osvetljenja" rade na otklanjanju kvarova
16d990ada87779f9ea971dbac1ce474d_6530257884 - Copyright Beoinfo

Aktuelna meteorološka situacija u Beogradu uticala je nepovoljno, između ostalog, i na stanje sistema javnog osvetljenja u prestonici.

JKP "Javno osvetljenje" je na terenu angažovalo iz tri pogona 27 ekipa pripremljenih za rad u sve tri smene, što je trostruko veći broj ekipa od uobičajenog, saopšteno je iz ovog preduzeća. 

Kako se navodi, veći broj kvarova je promptno otklonjen, dok je rešavanje manjeg broja u toku. Pristup pojedinim lokalitetima razvodnog sistema je otežan, tako da otklanjanje kvarova zahteva dopunsku tehničku opremljenost ekipa.

Beoinfo
 

Situacija u distributivnom sistemu električne energije je uticala i na rad instalacije javnog osvetljenja, pa su i pojedini kvartovi periodično bili u mraku usled kvarova u elektrodistributivnoj mreži.

Tokom jučerašnjeg dana, kontrolno-komandni centar JKP "Javno osvetljenje" primio je tri puta više reklamacija građana u odnosu na višegodišnji prosek.

Za samo 24 časa palo je 15 potpornih stubova vazdušne mreže javnog osvetljenja, a zbog težine snežnog pokrivača na provodnicima ili usled direktnog udara krošnji drveća, prekinuto je desetak kablova. 

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da imaju strpljenja i da uvaže ograničenja koja nepovoljna meteorološka situacija nameće.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike