Ko je video spomenik, video ga je: Stefan Nemanja zaklonjen sve do završnih radova

19.11.2020

11:24 >> 08:03

0

Kada monument ponovo bude otkriven, krasiće ga novogodišnja rasveta i fontana

Ko je video spomenik, video ga je: Stefan Nemanja zaklonjen sve do završnih radova
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

U toku današnjeg dana radnici bi trebalo da zaklone spomenik Stefanu Nemanji, kako bi ga zaštitili od vremenskih neprilika, a njegov završni izgled građani će imati priliku da vide sredinom decembra, kada ponovo bude otkriven,  saopštio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

“Ko je video spomenik, video ga je”, rekao je Vesić za TV Prva.

Kada ponovo bude otkriven, biće zaista jedinstven spomenik u svetu, istakao je on i dodao da će oko njega biti okićena novogodišnja rasveta, ali i fontana koja će se nalaziti do samog monumenta.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić Tanjug/Beoinfo

– Savski trg bi trebalo da bude konačno gotovo sredinom januara i predstavljaće najveći pešački skver sa preko 30.000 metara kvadratnih. Takođe, u toku je i sadnja novih 120 stabala – naveo je zamenik gradonačelnika.

Radnici vredno na pešačkom trgu postavljaju kamene kocke, a u toku je i zamena stare crpne kanalizacione stanice novom, čiji bi radovi trebalo biti finiširani u decembru, kada će se početi i sa postavkom tramvajskih šina.

ATA Images/Antonio Ahel

Što se tiče saobraćaja, Vesić podseća da je isti otvoren za vozila iz Savske i Karađorđeve ulice ka Nemanjinoj.

O novim epidemiološkim merama

Kada je reč o novouvedenim epidemiološkim merama u cilju suzbijanja širenja koronavirusa, zamenik gradonačelnika se nada da će kroz nedelju dana već postojati rezultati u vidu smanjenog broja zaraženih.

Foto: 24sedam/ Goran Sivački

– Trudili smo se da do poslednjeg časa držimo otvorene kafiće, ali, nažalost, Vlada je juče uvela novu meru nadajući se da će se za dve nedelje kriva zaraženih vratiti u neko normalno stanje. Moj apel je da svi poštujemo mere, da nosimo maske u zatvorenom prostoru, i da izbegavamo masnovna okupljanja. Sad dolazi i vreme slava, kada tradicionalno idemo jedni kod drugih, nažalost, ovo nije takva godina i moramo sačekati da dođe vakcina – zaključio je Vesić.

Pročitajte još:

Inspekcija sinoć “upala” u 147 lokala: Zatvorena tri kafića zbog kršenja mera

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike