U parku "Ušće" presađeno 20 stabala crnog bora: "Sačuvaćemo svako drvo"

12.11.2021

10:37

0

Zamenik gradonačelnika pozvao je investitore da se obrate JKP "Zelenilo-Beograd" i iznajme "Sadišu" ukoliko imaju potrebu da zbog nekog projekta presade stablo

U parku "Ušće" presađeno 20 stabala crnog bora: "Sačuvaćemo svako drvo"
7e4a17a00af05805ce9a82c79f041e45_8054657033 - Copyright Beoinfo

U parku "Ušće" danas je mašinom "Sadiša" presađeno 20 stabala crnog bora, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da će Grad zahvaljujući mašini sačuvati sva stabla.

Vesić je naveo da je ovog meseca ukupno presađeno 65 stabala, od čega 15 na javnim površinama, a da će se presađivanjem 20 stabala borova u parku napraviti drvored.

- Na taj način smo pokazali zbog čega smo kupili ovu mašinu, a kupili smo je da bismo sačuvali stabla i da se ona ne bi sekla tamo gde ima potrebe za proširenjem ulice ili tamo gde se rade biciklističke staze ili trotoari - rekao je Vesić u parku.

Beoinfo
 

Zamenik gradonačelnika pozvao je investitore da se obrate JKP "Zelenilo-Beograd" i iznajme "Sadišu" ukoliko imaju potrebu da zbog nekog projekta presade stablo.

Vesić je istakao da je sada period mirovanja vegetacije koji će trajati do marta, te da je sada prilika da se izvrši presađivanje stabala i da se posade nova.

- Sadiša će pomoći i tamo gde imamo formirane drvorede i gde je moguće prići da se ukloni neko "bolesno" stablo - rekao je Vesić.

Beoinfo
 

On je istakao da se u Beogradu u poslednjih osam godina za jedan odsto povećao broj zelenih površina, te da je Grad pripada jednom od zelenijih gradova Evrope.

Direktor JKP "Zelenilo-Beograd" Slobodan Stanojević kaže da svake godine Grad presadi između pet i osam hiljada novih stabala, te da očekuje da će se upotrebom "Sadiše" taj broj povećati.

- Radimo punim kapacitetom. Sačuvaćemo svako stablo koje ima mogućnost da nastavi svoj razvoj u novom habitusu - rekao je Stanojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike