Dan primirja sutra: Parking je besplatan, pijace uobičajeno rade, ali gradski prevoz se menja

10.11.2021

11:00

0

Autor: 24sedam

Iako je zvanično neradni dan, pojedine ustanove i objekti imaće izmenjeno radno vreme

Dan primirja sutra: Parking je besplatan, pijace uobičajeno rade, ali gradski prevoz se menja
Copyright Foto: 24sedam/Befunky

Na državni praznik - Dan primirja u Prvom svetskom ratu sutra, 11. novembra, pojedine ustanove i objekti imaće izmenjeno radno vreme, dok će neko raditi uobičajeno.

Nedeljni red vožnje

Zbog državnog praznika sutra će na svim gradskim, prigradskim i lokalnim linijama biti primenjen red vožnje, te će važiti onaj kao za nedelju.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović
 

Kako je saopštio Sekretarijat za javni prevoz, minibus ekspres linije E2 Petlovo brdo – Trg republike i E9 Kumodraž – Studentski trg, koje po planiranom redu vožnje ne saobraćaju nedeljom i praznikom, neće raditi.

Prodavnice

Svi lanci supermarketa u prestonici radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Pijace

Pijace koje se nalaze u sistemu JKP "Gradske pijace" sutra će raditi uobičajeno od šest do 19 časova, u cilju omogućavanja snabdevanja građana zdravim i visokokvalitetnim namirnicama, saopštilo je to preduzeće.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Takođe, kako podsećaju, posetioce beogradskih pijaca da ostanu odgovorni, da održavaju preporučenu fizičku distancu kao i da nose zaštitne maske.

Pošte

U Beogradu će pored Glavne pošte u Takovskoj 2, i pošte na aerodromu "Nikola Tesla", koje će raditi uobičajeno – non-stop, raditi i pošte u tržnim centrima i druge dežurne pošte.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Banke

Većina banaka neće raditi, biće otvorene samo one u tržnim centrima, dok će filijale u tržnim centrima raditi po uobičajenom režimu.

Parking

JKP "Parking servis" Beograd obavestio je korisnike svojih usluga da se sutra neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada.

Takođe, u četvrtak će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31 i Mileševska 51.

Promo/ Parking servis/ Befunky
 

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće otvoreni na dan praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

Od petka, 12. novembra, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Taksi

Taksisti će vožnje naplaćivati po drugoj, skupljoj tarifi, odnosno onoj koja važni nedeljom, noću i tokom praznika.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović
 

Tržni centri

Tržni centri će biti otvoreni i radiće od 10 do 22 časa. Bioskopi u tržnim centrima i drugi bioskopi radiće i više nego radnim danima, odnosno po vikend-šemama.

Benzinske stanice

Benzinske stanice na teritoriji grada Beograda radiće od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od šest do 20 časova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike