Delovi Beograda danima u mraku: Ulična rasveta ne radi, građani strahuju od lopova

21.11.2020

12:15 >> 20:36

0

Najzabrinutiji žitelji Dorćola, koji već mesecima ispaštaju zbog rekonstrukcije Ulice cara Dušana, a sada već dve nedelje nemaju ni osvetljenje

Delovi Beograda danima u mraku: Ulična rasveta ne radi, građani strahuju od lopova
Copyright Printscreen/Instagram/MojBeograd

Danima unazad pojedini delovi prestonice su u mraku. Ulična rasveta na više lokacija ne radi, te mnogi građani s pravom strahuju da ne budu odžepareni, napadnuti ili na bilo koji drugi način povređeni.

Žitelji Dorćola, Karaburme, Koteža, Miljakovca, Starog grada i Novog Beograda već skoro nedelju dana na društvenim mrežama kače fotografije na kojima se vide delovi prestonice bez osvetljenja.

Ova situacija je mnoge zabrinula, a najviše stanare ulica Strahinjića Bana, Cara Dušana, Kralja Petra i Jevrejske, koji već mesecima “ispaštaju” zbog rekonstrukcije Ulice cara Dušana, a sada već dve nedelje nemaju ni uličnu rasvetu.

Kako su rekli za 24sedam iz JKP “Javno osvetljenje”, u ovoj ulici su u toku radova presečeni kablovi, te je to razlog što je ovaj deo Dorćola u mraku. Navode da radi se na otklanjanju problema, ali i da ne znaju kada će, tačno, lampe ponovo zasijati.

I stanovnici Novog Beograda su nekoliko dana unazad bili u mraku, pošto ulična rasveta nije radila u ulici Parske komune i Otona Župančića, kao ni na Savskom keju.

– Na jednom delu savskog šetališta rasveta ne radi uopšte, a tamo gde radi prekrivena je krošnjama tako da je vidljivost noću baš slaba i skoro ništa se ne vidi – kaže za 24sedam Novobeograđanin Stevan K.

Žalbi na problem u funkcionisanju rasvete bilo je i na Karaburmi, kao i na Mostarskoj petlji.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike