Bolji uslovi za mališane: Počela rekonstrukcija vrtića "Čika Jova Zmaj" u Zucu

28.10.2021

14:15

0

Vrednost radova je oko 25 miliona dinara koje finansira Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu

Bolji uslovi za mališane: Počela rekonstrukcija vrtića "Čika Jova Zmaj"  u Zucu
Rekonstrukcija vrtića u Zucu Beoinfo - Copyright Beoinfo

 Član Gradskog veća, Dragomir Petronijević i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, Slavko Gak, danas su obišli radove na adaptaciji zgrade mesne zajednice Zuce, u okviru koje je počela rekonstrukcija vrtića.


Kraj radova na vrtiću u naselju Zuce očekuje se početkom 2022. godine, a ovo je 31. vrtić u okviru predškolske ustanove na Voždovcu u koje ide više od 5.000 dece, saopštio je Beoinfo.
Beoinfo
 

- Obećao sam ljudima, kada sam poslednji put bio ovde, da će dobiti vrtić i obećanje ispunjavamo. U ovoj zgradi je nekada i bio vrtić, ali je kasnije ova zgrada postala mesna zajednica, a sada ćemo je proširiti, adaptirati i rekonstruisati za oko 50 dece - rekao je Gak.

Petronijević je poručio da će najmlađi stanovnici ovog naselja dobiti i moderno igralište za decu u sklopu vrtića sa svim pratećim mobilijarom.

Beoinfo
 

- Mora se pođednako misliti na decu na teritoriji celog Beograda, kroz razgovore sa građanima saznali smo da je ovo jedna od najvećih potreba stanovnika Zuca - rekao je Petronijević.

Gak i Petronijević su sa direktorkom predškolske ustanove "Čika Jova Zmaj" Draganom Todorović obišli radove čija je vrednost oko 25 miliona dinara koje finansira Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Lj. S.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike