Mesta za još 550 dece: Beograđani u septembru dobijaju tri nova vrtića

23.08.2021

12:44

0

U oktobru će mališani krenuti i u još dva nova obdaništa - na Čukarici i u Zemunu - kaže Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu

Mesta za još 550 dece: Beograđani u septembru dobijaju tri nova vrtića
Slavko Gak Printscreen/YouTube RTV Mag

Grad Beograd će u septembru dobiti tri nova vrtića u kojima će biti mesta za oko 550 mališana, izjavio je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

– Već nekoliko godina intenzivno radimo na ukidanju liste čekanja za vrtiće u Beogradu, a računajući ova mesta korak smo bliže tom cilju – rekao je Gak.

Kako je rekao, u septembru će se prvo otvoriti vrtići na Čukarici, Vračaru i u Obrenovcu, dok će u oktobru mališani krenuti u još dva nova vrtića, još jedan na Čukarici i u Zemunu.

– To znači da ćemo otvoriti ukupno oko 850 novih mesta, a vrednost te investicije iznosi oko 650 miliona dinara – rekao je Gak.

U ovom trenutku beogradske vrtiće, državne i privatne sa subvencijom Grada, pohađa 80 hiljada dece. To je oko 34 hiljade dece više u odnosu na 2012. godinu, kada je Beograd imao oko 46.000 dece u vrtićima.

Danas je predškolskim obrazovanjem obuhvaćeno oko 74 odsto dece, što je značajan rast u odnosu na nekadašnjih 45 odsto mališana.

– Beograd je to uspeo podizanjem svesti o značaju predškolskog vaspitanja, konstantnim širenjem kapaciteta, otvaranjem novih vrtića i saradnjom sa privatnim predškolskim ustanovama – zaključio je Gak.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi