Lečenje dece na svetskom nivou: Tiršova 2 će biti završena na stogodišnjicu osnivanja pedijatrije

22.10.2021

08:23

0

Gradonačelnik je podsetio da ideja o izgradnji Tiršove 2 datira iz 1989. godine

Lečenje dece na svetskom nivou: Tiršova 2 će biti završena na stogodišnjicu osnivanja pedijatrije
Copyright Foto: 24sedam/ Katarina Mihajlović, Beoinfo

Gradonačelnik Zoran Radojičić izjavio je da veruje da će izgradnja dečje klinike Tiršova 2 biti završena do 2024. godine, na stogodišnjicu osnivanja pedijatrije u Beogradu.

Za 210 dana biće gotova prva faza radova na novoj dečjoj bolnici, čija je vrednost 6,2 miliona evra, rekao je gradonačelnik i dodao da je u ovoj fazi akcenat baziran na iskopavanju temelja i izgradnji pristupne saobraćajnice.


Univerzitetska dečja klinika, 24sedam/ Katarina Mihajlović
 

Gradonačelnik je za TV Pink podsetio da ideja o izgradnji Tiršove 2 datira iz 1989. godine.

- Ponosan sam jer je počela izgradnja više od 60.000 metara kvadratnih, od kojih će 30.000 kvadrata biti medicinski prostor sa osam najsavremenijih operacionih sala i 36 kreveta intenzivne nege. Kompleks je projektovan za ukupno 286 bolničkih kreveta raspoređenih u 154 sobe - rekao je on i dodao da će bolnička garaža imati 520 parking-mesta.

Gradonačelnik je ukazao da će blizina auto-puta i Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj ulici omogućiti brz transport beba i dece do dečje klinike u podnožju Deligradske ulice.

Podsetio je da je klinika u Tiršovoj podignuta 1936. godine.

- Ona je tada bila jedna od najmodernijih dečjih klinika u ovom delu Evrope, a zahvaljujući Republici Srbiji koja je obezbedila novac, ponovo ćemo dostići te standarde. Naša deca dobiće uslove za lečenje na najvišem svetskom nivou a tu će se lečiti i deca iz celog regiona - rekao je Radojičić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike