Vesić u Batajnici: Izgradnjom fabrike otpadnih voda problem kanalizacije biće rešen za 95 odsto građana

30.10.2021

14:10

0

Autor: 24sedam

On je rekao da je mogo toga urađeno u ovom zemunskom naselju, ali da postoji prostor za dodatno ulaganje

Vesić u Batajnici: Izgradnjom fabrike otpadnih voda problem kanalizacije biće rešen za 95 odsto građana
78c112e775733a2eb2e3de4d43974eea_2747323672 - Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačenika Beograda Goran Vesić obišao je danas sa svojom pokretnom kancelarijom zemunska naselja Batajnica, Ugrinovci i Altina, gde je razgovarao sa građanima o problemima koje imaju i načinu na koji mogu da se reše.

Vesić je rekao da je mnogo toga urađeno u Batajnici, ali da postoji prostor za dodatno ulaganje Grada kako bi to naselje bilo bolje mesto za život građana.

Ukazao je da je najveći problem za građane Batajnice nepostojanje kanalizacije i da će se taj problem rešiti izgradnjom fabrike za preradu otpadnih voda, ali da za to treba izdvojiti velika sredstva, o čemu se, kaže, pregovara sa Evropskom unijom.

Beoinfo
 

- Njena vrednost će zajedno sa sekundarnom kanalizacijom iznositi više od 250 miliona evra, to je ozbiljna investicija. Nadam se da ćemo se dogovoriti sa Eu jer ako se ne dogovorimo moraće Grad i država sami da snose troškove - kazao je Vesić.

Zamenik gradonačeknika je rekao da bi sa završenom izgradnjom fabrike otpadnih voda, problem kanalizacije bio rešen za više od 95 odsto Beograđana.

Beoinfo
 

Naveo je da će se sledeće godine završiti projektovanje Batajničkog bulevara, čime će se izmestiti tranzitni saobraćaj iz Batajnice, što će, kaže, dovesti do smanjenja koncentracije saobraćaja u tom naselju.

- Ako bude sve išlo kako treba radiće se u nekoliko faza. Do kraja sledeće godine mogli bismo da počnemo sa izgradnjom Batajničkog bulevara - rekao je Vesić novinarima.

Beoinfo
 

Dodao je da su u toku radovi na Batajničkom drumu, a da je među najvažnijim projektima za meštane izgradnja nadvožnjaka koji se nalazi između naselja Šangaj i Batajnice za koji kaže da će biti završen do kraja godine.

- On je važan jer kad se završi brza pruga više neće biti pružnog prelaza,a ako se uradi taj nadvožnjak Šangaj bi bio odsečen od Batajnice i to bi bio zaista veliki problem za ljude koji žive u tom delu grada - naveo je Vesić.

Istakao je da je sa građanima Batajnice razgovarao o rekonstrukciji Osnovne škole "Svetislav Golubović Mitraljeta" i naveo da će radovi na školskom dvorištu biti završeni do sredine sledeće godine.

Beoinfo
 

Prema njehovim rečima, u planu je i izgradnja sportske dvorane u naselju Šangaj.

- Kao što vidite sve je ili u fazi projektovanja ili se radi. Ozbiljno se bavimo Batajnicom i ona će sigurno postati bolje mesto za život svih ljudi ovde - rekao je Vesić.

Na pitanje novinara da li će Grad Beograd u narednom periodu izgraditi nadvožnjak kod Sportskog centra u Rakovici, budući da je taj pružni prelaz nebezbedan, Vesić kaže da je predviđeno da se u okviru projekta rekonstrukcije ulice Pere Velimirovića uradi saobraćajno rešenje za taj nadvožnjak.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević kaže da je kroz razgovor sa meštanima jasno da su Grad i opština upućeni u njihove probleme, te da će nastaviti zajedno da ih rešavaju.

- Svi projekti se odvijaju u različitim fazama i svugde ima različitih aktivnosti. Pokazalo se da nijedan predlog građana nije iznenađenje za nas - rekao je Kovačević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike