Od pešačke zone do drvene podloge pune rupa: Kako je Zetska ulica postala noćna mora za Dorćolce (VIDEO)

11.10.2021

17:30

0

Zašto je uopšte ova drvena podloga postavljena, portal 24sedam kontaktirao JP "Putevi Beograd" ne bi li došli do nekog odgovora

Od pešačke zone do drvene podloge pune rupa: Kako je Zetska ulica postala noćna mora za Dorćolce (VIDEO)
Zetska ulica 24sedam Lj. S. 7 - Copyright 24sedam/Lj. S.

Sve dok 2018. nije pretvorena u pešačku zonu, Zetska ulica je preko dana izgledala kao auto-put, a u večernjim satima je služila kao besplatan parking. 

Na početku ove ulice postoje potapajući stubići koji kada se podignu sprečavaju ulaz u ovu štraftu, međutim, kako nezvanično saznajemo, oni nikada nisu podignuti.

Da muke stanarima budu još gore, odnedavno je u ovoj štrafti postavljena i drvena podloga, koja rođenim Dorćolcima, ali i slučajnim prolaznicima, zadaje brige, a najviše tokom jeseni i zime.

Kada obilne padavine pogode Beograd ili kada velika količina snega počne da se zadržava na toj podlozi, ona postane klizava, zbog čega građani na nju kroče sa određenom dozom opreznosti.

Da stvar bude još gora, po drvenoj podlozi dnevno prođe nekoliko desetina vozila, što od pojedinih firmi, što od stanari kojima je to jedini način da dođu do parkinga. Takođe, ona je montirana iznad potapajućih stubića, koje je sada, čak i ukoliko želite, nemoguće podignuti i zabraniti ulazak vozila u ovu pešačku zonu.

Zbog prevelikog opterećenja drvena podloga je počela da puca, pa se tako na jednom delu stvorila ogromna rupa, koja je prekrivena običnom ciradom, a od nje najviše strahuju manje iskusni vozači, jer ukoliko naprave jedan pogrešan korak, točak će im direktno upasti u pukotinu.

Isto tako, na pojedinim mestima, duž cele podloge, postoje rupe ili je vidljivo oštećenje drveta.

Zašto je uopšte ova drvena podloga postavljena, građani se mesecima unazad pitaju, te je portal 24sedam kontaktirao JP "Putevi Beograd" ne bi li došli do nekog odgovora. 

- Naše preduzeće je izdalo saglasnost za zauzeće trotoara i dela parkirališta u Zetskoj ulici za potrebe gradilišta. Drvena podloga po kojoj se vozila kreću, bila je uslov za dobijanje dozvole za zauzeće i postavljena je radi zaštite kolovozne konstrukcije za vreme izvođenja radova na izgradnji objekta, a u skladu sa projektom - objasnili su za 24sedam iz "Puteva Beograd".

24sedam/Lj. S.
Radovi u Cetinjskoj ulici broj 13

Iz ovog preduzeća ističu da je izvođač radova u obavezi da sve saobraćajne površine vrati u ispravno stanje, ali tek kada radovi budu završeni.

Međutim, stanarima i dalje nije jasno zbog čega je drvena podloga postavljena u Zetskoj ulici, kada se tu nikakvi radovi ne izvode, već samo u Cetinjskoj ulici broj 13, koja je dvosmerna ulica, dok je, podsećamo, Zetska od 2018. pretvorena u pešačku zonu.  

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike