Vesić: Građanima vraćena 42 parking-mesta ispred klinike u Tiršovoj

04.10.2021

15:01

0

Roditelji koji ovde dolaze sa decom imaće sada mnogo manje problema sa traženjem mesta za parkiranje – rekao je zamenik gradonačelnika

Vesić: Građanima vraćena 42 parking-mesta ispred klinike u Tiršovoj
Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas ugao Tiršove i Katićeve ulice, gde su po njegovom nalogu građanima vraćena na raspolaganje 42 parking-mesta koja su do sada bila rezervisana za državne organe.


Vesić je istakao da nije normalno da na mestu na kojem roditelji dovoze bolesnu decu iz čitave Srbije državni organi "okupiraju" veliku većinu parking-mesta za ljude koji, kako je rekao, sede po kancelarijama. On je precizirao da je do sada od ukupno 62 parking-mesta građanima na raspolaganju bilo svega sedam, a da će nakon ove intervencije državni organi imati 20, a građani 62 mesta.

– Pre nekoliko dana moji pratioci na „Tik toku” i drugim društvenim mrežama ukazali su mi na problem sa parkiranjem ispred Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj. Ovde je neko „iscrtao” 42 parking-mesta i rezervisao za državne organe i preduzeća, a svega sedam ostavio na raspolaganju građanima koji ovde dovode decu na lečenje. U „Tiršovu” dolaze roditelji iz čitave Srbije čija deca su, nažalost, bolesna. Zbog toga sam odmah reagovao i u petak naložio da se ukinu sva rezervisana mesta za državne organe, što se danas sprovodi u delo. Građanima su vraćena 42 parking-mesta, koja su do sada bila rezervisana za državne organe. Roditelji koji ovde dolaze sa decom imaće sada mnogo manje problema sa traženjem mesta za parkiranje – rekao je Vesić.
Beoinfo
 

On je istakao da je dosadašnja raspodela parking-mesta bila klasični primer bahatog ponašanja.

– Videli smo kako izgleda kada neko ko sedi po kancelarijama ne razmišlja o tome da je ogromna većina parking-mesta rezervisana za državne organe umesto za roditelje sa decom kojoj je potrebna lekarska pomoć. Zbog toga sam odmah reagovao i izvinjavam se Beograđankama i Beograđanima, kao i ljudima iz drugih delova Srbije koji su ovde imali problema sa nalaženjem mesta za parkiranje. Danas se sve vraća u normalno stanje, sva parking-mesta su za građane, a državni i drugi organi neka se snađu na drugi način – poručio je Vesić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike