Rok za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu dela udžbenika produžen do 15. oktobra

30.09.2021

12:51

0

Subvencije se dobijaju za udžbenike iz srpskog jezika, matematike, predmeta Svet oko nas i izabranog stranog jezika

Rok za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu dela udžbenika produžen do 15. oktobra
Copyright Pixabay

Rok za prijave na javni poziv za dodelu bespovratnih novčanih sredstava u vrednosti četiri udžbenika produžen je do 15. oktobra, izjavio je danas zamenik gradonačlenika Beograda Goran Vesić.


Reč je o pozivu na koji mogu da se prijave svi roditelji čija deca u državnim osnovnim školama pohađaju prvi i drugi razred, a njih je oko 34.000 na teritoriji Beograda.

Vesić je podsetio da se subvencije dobijaju za udžbenike iz srpskog jezika, matematike, predmeta Svet oko nas i izabranog stranog jezika, dodajući da je vrednost subvencije oko 6.000 dinara, u zavisnosti od izdavača.

Precizirao je da se do danas u 11 sati prijavilo ukupno 23.129 roditelja onlajn i oko 4.000 putem pošte, što je više od 27.000 prijava.

- S obzirom na to da se jedan deo roditelja javio s molbom da se rok produži jer neko u porodici ima koronavirus, doneli smo odluku da se rok za prijavu produži za još petnaest dana - rekao je Vesić.

Dodao je da očekuje više od 30.000 prijavljenih, a možda i više, od ukupno 34.000 roditelja koliko ih ima pravo na ovu vrstu subvencije.
Beoinfo
 

Vesić je rekao da su do 11 sati danas isplaćene subvencije za 6.719 prijavljenih u vrednosti od 43.493.291 dinar, te da je obrađeno novih 1.616 zahteva u vrednosti od još 10.445.000 dinara.

- Zaključno sa današnjim danom, sasvim sigurno ćemo isplatiti novac za više od 10.000 roditelja - rekao je Vesić novinarima, nakon obilaska kol-centra Fondacije za mlade talente Grada Beograda, gde se obrađuju zahtevi za dodelu bespovratnih novčanih sredstava za kupovinu dela udžbenika za učenike prvog i drugog razreda državnih škola.

Vesić je rekao da postoje mediji i pojedinci koji od toga da li roditelji dobijaju novac deset dana kasnije ili ranije prave svoju političku priču.

- Moja molba je da se od ovoga ne prave političke priče jer svi treba da se radujemo što Grad ima novca da pomogne deci na ovaj način, kao i kupovinom tableta - dodao je Vesić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike