Protiv roditelja dečaka ostavljenog u autobusu kod Lešća neće biti podneta krivična prijava

23.09.2021

15:11 >> 15:30

0

Autor: M. J.

Ovaj događaj se desio 28. avgusta u autobusu na liniji 35l. Tada je pronađeno dete (4) bez nadzora starije osobe, nakon čega je dečak V. H. zbrinut

Protiv roditelja dečaka ostavljenog u autobusu kod Lešća neće biti podneta krivična prijava
Ilustracija/ Profimedia

Protiv roditelja čije je dete V. N. (4) pronađeno letos samo u autobusu na Lešću u Beogradu neće biti podneta krivična prijava.

– Tužilaštvu je nakon izvršene analize i nadzora nad porodicom 21. septembra 2021. godine dostavljen Izveštaj Centra za socijalni rad Novi Beograd. Mišljenje ovog organa nakon sprovedenog nadzora je da je predmetni događaj izolovanog karaktera, da nisu utvrđeni indikatori koji bi ukazivali na ozbiljne probleme u funkcionisanju roditelja i da roditelji nisu zanemarujući u odnosu na dete.

Pročitajte još

– Budući da su pritom utvrđeni dobri uslovi u porodici, da porodica (roditelji) živi skladno, to je tužilaštvo stava da roditelji nisu zanemarili svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja deteta, te da u navedenom događaju nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica, za bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti – rekli su iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva, prenosi “Telegraf”.

Ovaj događaj se desio 28. avgusta u autobusu na liniji 35l. Tada je pronađeno dete (4) bez nadzora starije osobe, nakon čega je dečak V. H. zbrinut.

Jedan od putnika pitao je vozača čije je dete, na šta je on rekao da i on to gleda, odmah je o svemu obavestio policiju, a ona Hitnu pomoć.

Gradski centar za socijalni rad u Beogradu, kako nam je rečeno, sproveo je postupak procene roditeljskih kapaciteta, taj izveštaj se čekao da bude dostavljen Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, koji bi upotpunio dokumentaciju, te na osnovu svega donelo odluku o podnošenju krivične prijave.

Kada je objavljeno da je dečak pronađen, roditelji uopšte nisu bili prijavili nestanak deteta.

Pročitajte još

– Tek kada je policija došla do njih, majka je počela da pravi dramu kako joj je nestalo dete, pritom, bila je u alkoholisanom stanju – kazao je tada izvor.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam